Boeuf en Daube Provençal

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 kg oksebov

½ l rødvin

2 løg

2 kviste rosmarin

3 laurbærblade

6 kviste timian

Revet skal af ½ usprøjtet appelsin

1 tsk. sorte peberkorn

4 fed hvidløg

2 gulerødder

2 stilke bladselleri

2 spsk. olivenolie

150 g bacon i tern

Salt og sort peber

1 lille dåse koncentreret tomatpuré
3 dl kalvefond eller vand

100 g oliven, f.eks. Leccino-oliven

Tilbehør: kartoffelpuré, pasta eller ris

 

Sådan gør du

Skær oksekødet i store tern, og kom det i en beholder sammen med rødvin, 1 løg i tynde både, 1 kvist rosmarin, 2 laurbærblade, 3 kviste timian, revet appelsinskal, peberkorn og 2 fed hvidløg i skiver.

Lad det marinere i køleskabet natten over. Tag kødet op af marinaden, og dup det tørt med køkkenrulle. Sigt marinaden og gem den. Skær det andet løg i tynde strimler, og hak resten af hvidløget fint.

Skær gulerødder i tykke skiver og bladselleri i lidt tyndere skiver. Varm olien i en gryde, og brun kødet grundigt. Tag det op, og læg det til side.

Kom bacon i gryden og steg det, til det er gyldent og sprødt. Tilsæt gulerødder, bladselleri og hvidløg, og steg videre et par minutter.

Kom tomatpuré i, og kom så kødet tilbage i gryden, og vend det sammen med grøntsagerne. Krydr med salt og peber, og kom resten af rosmarin, laurbærblad og timian ved.

Hæld den sigtede marinade over sammen med kalvefond eller vand. Lad retten simre i 2 timer under låg. Fjern låget, tilsæt oliven, og lad saucen koge ind i 15 min.

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 9,2 g.

Kulhydrat: 1,8 g.

Fedt: 5,2 g.