HjemOpskrifterBoeuf en Daube Provençal

Boeuf en Daube Provençal

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kg (1 kg) oksebov
  • 0.5 liter rødvin
  • 2 løg
  • 2 rosmarinkviste
  • 3 laurbærblade
  • 6 stilke timianblade
  • revet skal af 0.5 citron (usprøjtet)
  • 1 tsk sort peberkorn
  • 4 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 2 stilke bladselleri
  • 2 spsk olivenolie
  • 150 g bacontern
  • salt og sort peber
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 0.3 liter (3 dl) koncentreret kalvefond eller vand
  • 100 g oliven
    tilbehør:
    • kartoffel, ris eller pasta

    SÅDAN GØR DU

    • 1.
      Skær oksekødet i store tern, og kom det i en beholder sammen med rødvin, 1 løg i tynde både, 1 kvist rosmarin, 2 laurbærblade, 3 kviste timian, revet appelsinskal, peberkorn og 2 fed hvidløg i skiver.

    • 2.
      Lad det marinere i køleskabet natten over.

    • 3.
      Tag kødet op af marinaden, og dup det tørt med køkkenrulle.

    • 4.
      Sigt marinaden og gem den.

    • 5.
      Skær det andet løg i tynde strimler, og hak resten af hvidløget fint.

    • 6.
      Skær gulerødder i tykke skiver og bladselleri i lidt tyndere skiver.

    • 7.
      Varm olien i en gryde, og brun kødet grundigt.

    • 8.
      Tag det op, og læg det til side.

    • 9.
      Kom bacon i gryden og steg det, til det er gyldent og sprødt.

    • 10.
      Tilsæt gulerødder, bladselleri og hvidløg, og steg videre et par minutter.

    • 11.
      Kom tomatpuré i, og kom så kødet tilbage i gryden, og vend det sammen med grøntsagerne.

    • 12.
      Krydr med salt og peber, og kom resten af rosmarin, laurbærblad og timian ved.

    • 13.
      Hæld den sigtede marinade over sammen med kalvefond eller vand.

    • 14.
      Lad retten simre i 2 timer under låg.

    • 15.
      Fjern låget, tilsæt oliven, og lad saucen koge ind i 15 min.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    15429 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    595 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 0.6 g
    Protein: 25.8 %9.0 g
    Kulhydrat: 7.4 %2.6 g
    Fedt: 56.3 %9.0 g
    Alkohol: 10.5 %2.1 g
    ;