HjemOpskrifterBønnepuré med avocado, tomat og koriander-limedressing

Bønnepuré med avocado, tomat og koriander-limedressing

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 350 g afskallede edamamebønner
  • 1 dåse kogt kikært
  • 0.5 dl vand
  • 1 citron (usprøjtet)
  • salt og sort peber
  • 2 avocadoer
  • 200 g tomater
  • 0.5 agurk
  • 1 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 limefrugt
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk tørret chiliflage (evt. ekstra til drys)
  • 1 lille fed hvidløg

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Tag en tredjedel af edamamebønnerne fra til servering og blend resten af dem med kikærter sammen med vand.

  • 2.
    Smag puréen til med citronsaft, salt og peber og kom den i et fad.

  • 3.
    Skær avocadoen i skiver og del tomaterne i både.

  • 4.
    Skær agurken i skiver eller tern.

  • 5.
    Bland grøntsagerne med de resterende edamamebønner og hæld over puréen.

  • 6.
    Kom koriander, saft af limen, olivenolie, chiliflager og hvidløg i en blender med lidt salt og blend til en dressing.

  • 7.
    Hæld dressingen over salaten.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6796 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
469 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.3 g
Protein: 16.1 %4.4 g
Kulhydrat: 19.6 %5.4 g
Fedt: 64.3 %8.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;