Bønnepuré med avocado, tomat og koriander-limedressing

fork and spoon
Salater
clock
0-30 min
Bønnepure
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

350 g afskallede edamamebønner

1 dåse kikærter

0,5 dl vand

1 citron

Salt og peber

2 avocadoer

200 g tomater

½ agurk

1 håndfuld frisk koriander

1 lime

3 spsk. olivenolie

1 tsk. chiliflager (evt. ekstra til drys)

1 lille fed hvidløg

Sådan gør du

Tag en tredjedel af edamamebønnerne fra til servering og blend resten af dem med kikærter sammen med vand. Smag puréen til med citronsaft, salt og peber og kom den i et fad. Skær avocadoen i skiver og del tomaterne i både. Skær agurken i skiver eller tern. Bland grøntsagerne med de resterende edamamebønner og hæld over puréen. Kom koriander, saft af limen, olivenolie, chiliflager og hvidløg i en blender med lidt salt og blend til en dressing. Hæld dressingen over salaten.

 

Energi pr. person: 1646KJ/393Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,5 g.
Kulhydrat: 8,8 g.
Fedt: 7,9 g.