9 personer
Mørdej:
200 g hvedemel
50 g fuldkornsmel
1 tsk stødt kardemomme
150 g smør
100 g flormelis
1 æg
Frangipane:
125 g smør
125 g lys rørsukker
2 tsk vaniljesukker
2 æg
125 g groft mandelmel
Fyld:
600 g blommer
2 spsk brun farin
Ælt alle ingredienser hurtigt sammen til en ensartet mørdej. Stil mørdejen koldt i minimum 30 minutter. Pres dejen ned i tærteformen og op ad kanten. Skær overskydende dej ved kanten fra med en urtekniv. Prik dejen med en gaffel. Forbag mørdejen i almindelig ovn ved 180°C i 10 minutter. Lad den herefter køle af.
Pisk smør, lys rørsukker og vaniljesukker luftigt, tilsæt æggene et ad gangen og pisk igen. Vend groft mandelmel i. Kom frangipane-fyldet i tærtebunden. Skyl og skær blommer i både, lav et mønster i dejen med blommerne og drys med brun farin. Bag tærten i almindelig ovn ved 180°C i ca. 40 minutter. Lad tærten afkøle en smule inden servering.
Tip: Servér med en kugle vaniljeis til.
Energi pr. person: 2336 kJ/ 556 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,5 g
Fedt: 18,0 g
Kulhydrat: 32,0 g