HjemOpskrifterBlommetærte med frangipane

Blommetærte med frangipane

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

9 personer
mørdej:
  • 200 g hvedemel
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 150 g smør
  • 100 g flormelis
  • 1 æg
frangipane:
  • 125 g smør
  • 125 g lys rørsukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 125 g groft mandelmel
fyld:
  • 600 g blommer
  • 2 spsk brun farin

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Ælt alle ingredienser hurtigt sammen til en ensartet mørdej.

  • 2.
    Stil mørdejen koldt i minimum 30 minutter.

  • 3.
    Pres dejen ned i tærteformen og op ad kanten.

  • 4.
    Skær overskydende dej ved kanten fra med en urtekniv.

  • 5.
    Prik dejen med en gaffel.

  • 6.
    Forbag mørdejen i almindelig ovn ved 180°C i 10 minutter.

  • 7.
    Lad den herefter køle af.

  • 8.
    Pisk smør, lys rørsukker og vaniljesukker luftigt, tilsæt æggene et ad gangen og pisk igen.

  • 9.
    Vend groft mandelmel i.

  • 10.
    Kom frangipane-fyldet i tærtebunden.

  • 11.
    Skyl og skær blommer i både, lav et mønster i dejen med blommerne og drys med brun farin.

  • 12.
    Bag tærten i almindelig ovn ved 180°C i ca. 40 minutter.

  • 13.
    Lad tærten afkøle en smule inden servering.

  • 14.
    Tip: Servér med en kugle vaniljeis til.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
21196 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1279 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.2 g
Protein: 6 %4.5 g
Kulhydrat: 39.8 %30.0 g
Fedt: 54.2 %18.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;