Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Valentins menu
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Tyroler-buffet
Inspiration
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Baby
Vin til maden
Danske Madskatte
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Ferieaktiviteter
Fødselsdag
Grill opskrifter
Græskar
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Blommetærte med frangipane
Blommetærte med frangipane
Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
9 personer
mørdej:
200 g hvedemel
50 g fuldkornshvedemel
1 tsk stødt kardemomme
150 g smør
100 g flormelis
1 æg
frangipane:
125 g smør
125 g lys rørsukker
2 tsk vaniljesukker
2 æg
125 g groft mandelmel
fyld:
600 g blommer
2 spsk brun farin
SÅDAN GØR DU
1.
Ælt alle ingredienser hurtigt sammen til en ensartet mørdej.
2.
Stil mørdejen koldt i minimum 30 minutter.
3.
Pres dejen ned i tærteformen og op ad kanten.
4.
Skær overskydende dej ved kanten fra med en urtekniv.
5.
Prik dejen med en gaffel.
6.
Forbag mørdejen i almindelig ovn ved 180°C i 10 minutter.
7.
Lad den herefter køle af.
8.
Pisk smør, lys rørsukker og vaniljesukker luftigt, tilsæt æggene et ad gangen og pisk igen.
9.
Vend groft mandelmel i.
10.
Kom frangipane-fyldet i tærtebunden.
11.
Skyl og skær blommer i både, lav et mønster i dejen med blommerne og drys med brun farin.
12.
Bag tærten i almindelig ovn ved 180°C i ca. 40 minutter.
13.
Lad tærten afkøle en smule inden servering.
14.
Tip: Servér med en kugle vaniljeis til.
Tærter
Brød og kager
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
21196 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1279 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
2.2 g
Protein:
6 %
4.5 g
Kulhydrat:
39.8 %
30.0 g
Fedt:
54.2 %
18.7 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;