Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 20

Lør: 10 - 18

Søn: lukket

 

Blommetærte med frangipane

90-120 min
9 personer

Ingredienser

Mørdej:

200 g hvedemel

50 g fuldkornsmel

1 tsk stødt kardemomme

150 g smør

100 g flormelis

1 æg

 

Frangipane:

125 g smør

125 g lys rørsukker

2 tsk vaniljesukker                                                                         

2 æg

125 g groft mandelmel

 

Fyld:

600 g blommer

2 spsk brun farin

Ælt alle ingredienser hurtigt sammen til en ensartet mørdej. Stil mørdejen koldt i minimum 30 minutter. Pres dejen ned i tærteformen og op ad kanten. Skær overskydende dej ved kanten fra med en urtekniv. Prik dejen med en gaffel. Forbag mørdejen i almindelig ovn ved 180°C i 10 minutter. Lad den herefter køle af.

 

Pisk smør, lys rørsukker og vaniljesukker luftigt, tilsæt æggene et ad gangen og pisk igen. Vend groft mandelmel i. Kom frangipane-fyldet i tærtebunden. Skyl og skær blommer i både, lav et mønster i dejen med blommerne og drys med brun farin. Bag tærten i almindelig ovn ved 180°C i ca. 40 minutter. Lad tærten afkøle en smule inden servering.

 

Tip: Servér med en kugle vaniljeis til.

 

 

Energi pr. person: 2336 kJ/ 556 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,5 g
Fedt: 18,0 g
Kulhydrat: 32,0 g

Blommetærte

Ælt alle ingredienser hurtigt sammen til en ensartet mørdej. Stil mørdejen koldt i minimum 30 minutter. Pres dejen ned i tærteformen og op ad kanten. Skær overskydende dej ved kanten fra med en urtekniv. Prik dejen med en gaffel. Forbag mørdejen i almindelig ovn ved 180°C i 10 minutter. Lad den herefter køle af.

 

Pisk smør, lys rørsukker og vaniljesukker luftigt, tilsæt æggene et ad gangen og pisk igen. Vend groft mandelmel i. Kom frangipane-fyldet i tærtebunden. Skyl og skær blommer i både, lav et mønster i dejen med blommerne og drys med brun farin. Bag tærten i almindelig ovn ved 180°C i ca. 40 minutter. Lad tærten afkøle en smule inden servering.

 

Tip: Servér med en kugle vaniljeis til.

 

 

Energi pr. person: 2336 kJ/ 556 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,5 g
Fedt: 18,0 g
Kulhydrat: 32,0 g