4 personer
1 spsk. olivenolie
25 g smør
800 g blomkål delt i små buketter
200 g skrællet bagekartoffel skåret i tern
1 grovhakket løg
1 l. grøntsags bouillon
2,5 dl. piskefløde
Salt og peber
Fyld:
50 g renset grønkål
4 dl. kogt quinoa
Lidt olivenolie
Tilbehør: 80 g hakkede cashewnødder
Snit grønkålen fint og sæt den til side. Lad smør og olie bruse op i en stor gryde. Tilsæt blomkål, kartoffel og hakket løg og rist det godt igennem – blomkålene må gerne få lidt farve. Hæld bouillon på og kog grøntsagerne møre i ca. 15 min. under låg. Purér suppen med en stavblender, tilsæt fløde og kog suppen op. Smag til med salt og peber. Fyld fire skåle med snittet grønkål og kogt quinoa. Hæld suppen over, drys med cashewnødder og lidt olivenolie. Server med brød.
Energi pr. person: 3265 Kj/777 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,2 g
Kulhydrat: 11,6 g
Fedt: 6,1 g