HjemOpskrifterBlomkålssuppe med quinoa og grønkål

Blomkålssuppe med quinoa og grønkål

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 25 g smør
  • 1 spsk olivenolie
  • 800 g blomkål delt i buketter
  • 200 g skrællet bagekartofler i tern
  • 1 grovhakket løg
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 2.5 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • salt og sort peber
fyld:
  • 50 g renset grønkål
  • 4 dl kogt quinoa
  • lidt olivenolie
tilbehør:
  • 80 g hakkede cashewnødder

Sådan gør du

  • 1.
    Snit grønkålen fint og sæt den til side.

  • 2.
    Lad smør og olie bruse op i en stor gryde.

  • 3.
    Tilsæt blomkål, kartoffel og hakket løg og rist det godt igennem – blomkålene må gerne få lidt farve.

  • 4.
    Hæld bouillon på og kog grøntsagerne møre i ca. 15 min. under låg.

  • 5.
    Purér suppen med en stavblender, tilsæt fløde og kog suppen op.

  • 6.
    Smag til med salt og peber.

  • 7.
    Fyld fire skåle med snittet grønkål og kogt quinoa.

  • 8.
    Hæld suppen over, drys med cashewnødder og lidt olivenolie.

  • 9.
    Server med brød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10428 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
367 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.0 g
Protein: 9.8 %2.1 g
Kulhydrat: 26.5 %5.7 g
Fedt: 63.7 %6.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;