Blomkålssuppe med quinoa og grønkål

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Blomkålssuppe med quinoa og grønkål
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 spsk. olivenolie

25 g smør

800 g blomkål delt i små buketter

200 g skrællet bagekartoffel skåret i tern

1 grovhakket løg

1 l. grøntsags bouillon

2,5 dl. piskefløde

Salt og peber

Fyld:

50 g renset grønkål

4 dl. kogt quinoa

Lidt olivenolie

 

Tilbehør: 80 g hakkede cashewnødder

Sådan gør du

Snit grønkålen fint og sæt den til side. Lad smør og olie bruse op i en stor gryde. Tilsæt blomkål, kartoffel og hakket løg og rist det godt igennem – blomkålene må gerne få lidt farve. Hæld bouillon på og kog grøntsagerne møre i ca. 15 min. under låg. Purér suppen med en stavblender, tilsæt fløde og kog suppen op. Smag til med salt og peber. Fyld fire skåle med snittet grønkål og kogt quinoa. Hæld suppen over, drys med cashewnødder og lidt olivenolie. Server med brød.

 

Energi pr. person: 3265 Kj/777 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,2 g
Kulhydrat: 11,6 g

Fedt: 6,1 g

Se trin-for-trin video