Blomkålssteaks med sprødt drys, ristet gulerodscreme og couscous (vegansk)

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Blomkålssteaks med sprødt drys, ristet gulerodscreme og couscous
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

500 g gulerødder

1+2 spsk. olivenolie

1 tsk. spidskommen

Salt og sort peber

1 blomkål

½ tsk. chilipulver eller chiliflager

50 g mandler

2 spsk. solsikkekerner

3 dl vand

3 dl couscous

1 håndfuld mynte

Sådan gør du

Tænd ovnen på 225 gr. Skræl gulerødderne og skær dem i grove stykker. Vend dem med 1 spsk. olivenolie, spidskommen og lidt salt og peber og kom dem i et ovnfast fad. Sæt blomkålen med stokken nedad på et skærebræt og skær den i 5-6 tykke skiver. Pensl blomkålen på begge sider med 2 spsk. olivenolie og drys med chili, salt og peber. Læg blomkålen i en bradepande med bagepapir og bradepanden med alufolie. Sæt både gulerødder og blomkål i ovnen og bag i 10 min. Fjern folien fra blomkålen og steg videre i 10 min. Vend så forsigtigt blomkålen og steg færdig i 10 min. Drys hakkede mandler og solsikkekerner over de sidste 5 min af stegetiden.

Imens kommes vand i en gryde sammen med en smule salt. Når vandet koger, tilsættes couscous. Sluk for varmen, kom låg på og lad couscous’en trække i 10 min. Brug en gaffel til at løsne den op. Kom de bagte gulerødder i en blender og blend dem til en creme. Smag til om der mangler salt. Server sammen med blomkålssteaks og couscous og et drys hakket mynte.  

 

Energi pr. person: 1933KJ/462Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,4 g.
Kulhydrat: 11,9 g.
Fedt: 3,9 g.