Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Blomkålssteaks med sprødt drys, ristet gulerodscreme og couscous (vegansk)

30-60 min
4 personer

Ingredienser

500 g gulerødder

1+2 spsk. olivenolie

1 tsk. spidskommen

Salt og sort peber

1 blomkål

½ tsk. chilipulver eller chiliflager

50 g mandler

2 spsk. solsikkekerner

3 dl vand

3 dl couscous

1 håndfuld mynte

Om råvarerne

Tænd ovnen på 225 gr. Skræl gulerødderne og skær dem i grove stykker. Vend dem med 1 spsk. olivenolie, spidskommen og lidt salt og peber og kom dem i et ovnfast fad. Sæt blomkålen med stokken nedad på et skærebræt og skær den i 5-6 tykke skiver. Pensl blomkålen på begge sider med 2 spsk. olivenolie og drys med chili, salt og peber. Læg blomkålen i en bradepande med bagepapir og bradepanden med alufolie. Sæt både gulerødder og blomkål i ovnen og bag i 10 min. Fjern folien fra blomkålen og steg videre i 10 min. Vend så forsigtigt blomkålen og steg færdig i 10 min. Drys hakkede mandler og solsikkekerner over de sidste 5 min af stegetiden.

Imens kommes vand i en gryde sammen med en smule salt. Når vandet koger, tilsættes couscous. Sluk for varmen, kom låg på og lad couscous’en trække i 10 min. Brug en gaffel til at løsne den op. Kom de bagte gulerødder i en blender og blend dem til en creme. Smag til om der mangler salt. Server sammen med blomkålssteaks og couscous og et drys hakket mynte.  

 

Energi pr. person: 1933KJ/462Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,4 g.
Kulhydrat: 11,9 g.
Fedt: 3,9 g.

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Blomkålssteaks med sprødt drys, ristet gulerodscreme og couscous

Tænd ovnen på 225 gr. Skræl gulerødderne og skær dem i grove stykker. Vend dem med 1 spsk. olivenolie, spidskommen og lidt salt og peber og kom dem i et ovnfast fad. Sæt blomkålen med stokken nedad på et skærebræt og skær den i 5-6 tykke skiver. Pensl blomkålen på begge sider med 2 spsk. olivenolie og drys med chili, salt og peber. Læg blomkålen i en bradepande med bagepapir og bradepanden med alufolie. Sæt både gulerødder og blomkål i ovnen og bag i 10 min. Fjern folien fra blomkålen og steg videre i 10 min. Vend så forsigtigt blomkålen og steg færdig i 10 min. Drys hakkede mandler og solsikkekerner over de sidste 5 min af stegetiden.

Imens kommes vand i en gryde sammen med en smule salt. Når vandet koger, tilsættes couscous. Sluk for varmen, kom låg på og lad couscous’en trække i 10 min. Brug en gaffel til at løsne den op. Kom de bagte gulerødder i en blender og blend dem til en creme. Smag til om der mangler salt. Server sammen med blomkålssteaks og couscous og et drys hakket mynte.  

 

Energi pr. person: 1933KJ/462Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,4 g.
Kulhydrat: 11,9 g.
Fedt: 3,9 g.