HjemOpskrifterBlomkålssteaks med sprødt drys, ristet gulerodscreme og couscous (vegansk)

Blomkålssteaks med sprødt drys, ristet gulerodscreme og couscous (vegansk)

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 500 g gulerødder
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk hel spidskommen
  • salt og sort peber
  • 1 blomkål
  • 0.5 tsk tørret chiliflage
  • 50 g mandler
  • 2 spsk solsikkekerner
  • 3 dl vand
  • 3 dl couscousgryn
  • 1 dl mynte

Sådan gør du

  • 1.
    Tænd ovnen på 225 gr.

  • 2.
    Skræl gulerødderne og skær dem i grove stykker.

  • 3.
    Vend dem med 1 spsk. olivenolie, spidskommen og lidt salt og peber og kom dem i et ovnfast fad.

  • 4.
    Sæt blomkålen med stokken nedad på et skærebræt og skær den i 5-6 tykke skiver.

  • 5.
    Pensl blomkålen på begge sider med 2 spsk. olivenolie og drys med chili, salt og peber.

  • 6.
    Læg blomkålen i en bradepande med bagepapir og bradepanden med alufolie.

  • 7.
    Sæt både gulerødder og blomkål i ovnen og bag i 10 min.

  • 8.
    Fjern folien fra blomkålen og steg videre i 10 min.

  • 9.
    Vend så forsigtigt blomkålen og steg færdig i 10 min.

  • 10.
    Drys hakkede mandler og solsikkekerner over de sidste 5 min af stegetiden.

  • 11.
    Imens kommes vand i en gryde sammen med en smule salt.

  • 12.
    Når vandet koger, tilsættes couscous.

  • 13.
    Sluk for varmen, kom låg på og lad couscous’en trække i 10 min.

  • 14.
    Brug en gaffel til at løsne den op.

  • 15.
    Kom de bagte gulerødder i en blender og blend dem til en creme.

  • 16.
    Smag til om der mangler salt.

  • 17.
    Server sammen med blomkålssteaks og couscous og et drys hakket mynte.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7799 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
467 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.9 g
Protein: 13 %3.6 g
Kulhydrat: 48.5 %13.3 g
Fedt: 38.5 %4.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;