HjemOpskrifterBløde tacos med bønnefyld

Bløde tacos med bønnefyld

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
bønnefyld:
  • 100 g tørrede røde kidneybønner
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • ½ rødløg
  • ½ peberfrugt
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og sort peber
dressing:
  • 1 tørret chili
  • 2 dl økologisk creme fraiche 9%
  • salt og sort peber
lynsyltede løg:
  • 1 dl hvidvinseddike
  • 100 g sukker
  • 2 små skalotteløg
tortillas:
  • 75 g hvedemel
  • 10 g koldt smør
  • 4- 5 spsk vand
  • 1 knsp. havsalt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kom bønner i en gryde og dæk med grøntsagsbouillon.

  • 2.
    Kog under låg, til de akkurat er møre, ca. 40 min.

  • 3.
    Sigt væsken fra.

  • 4.
    Skær rødløg og peberfrugt i små tern og hak hvidløget fint.

  • 5.
    Varm olien i en gryde og kom løg og peberfrugt i sammen med bønner og hvidløg.

  • 6.
    Rist det ca. 10 min. ved middelhøj varme.

  • 7.
    Smag til med salt og peber.

  • 8.
    Rist chilien på en tør pande, så den dufter.

  • 9.
    Kom creme fraiche i en blender og tilsæt chilien.

  • 10.
    Blend det sammen og smag til med salt og peber.

  • 11.
    Kog eddike og sukker sammen til en lage.

  • 12.
    Skær skalotteløg i tynde skiver og hæld den varme lage over.

  • 13.
    Lad dem hvile i 10-15 min.

  • 14.
    Til tortillas smuldres smørret ud i melet.

  • 15.
    Kom salt i og vand i lidt ad gangen, så dejen kan samles og æltes.

  • 16.
    Lad dejen hvile i 10 min. og del den så i 8 lige store dele.

  • 17.
    Tril til kugler og rul dem ud til små pandekager med en diameter på 10-12 cm.

  • 18.
    Bag dem på en tør pande ved middelhøj varme i ca. 1 min. pr. side.

  • 19.
    Pak dem ind i et rent viskestykke.

  • 20.
    Server tortillas med bønnefyld, dressing og syltede løg.

  • 21.
    Samt evt. med limebåde og ekstra chili.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6300 kj / 1506 kcal
Næringsindhold pr. 100g
452 kj / 108 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.7 g
Protein: 10.5 %2.8 g
Kulhydrat: 62.1 %16.5 g
Fedt: 27.3 %3.3 g
Alkohol: 0.1 %0.0 g
;