HjemOpskrifterBløde tacos med bønnefyld

Bløde tacos med bønnefyld

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
bønnefyld:
  • 100 g tørrede røde kidneybønner
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • 0.5 rødløg
  • 0.5 peberfrugt
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og sort peber
    dressing:
    • 1 tørret frisk chili
    • 2 dl økologisk creme fraiche 9%
    • salt og sort peber
      lynsyltede løg:
      • 1 dl hvidvinseddike
      • 100 g sukker
      • 2 små skalotteløg
        tortillas:
        • 75 g hvedemel
        • 10 g koldt smør
        • 4- 5 spsk vand
        • 1 knsp. havsalt

        Sådan gør du

        • 1.
          Kom bønner i en gryde og dæk med grøntsagsbouillon.

        • 2.
          Kog under låg, til de akkurat er møre, ca. 40 min.

        • 3.
          Sigt væsken fra.

        • 4.
          Skær rødløg og peberfrugt i små tern og hak hvidløget fint.

        • 5.
          Varm olien i en gryde og kom løg og peberfrugt i sammen med bønner og hvidløg.

        • 6.
          Rist det ca. 10 min. ved middelhøj varme.

        • 7.
          Smag til med salt og peber.

        • 8.
          Rist chilien på en tør pande, så den dufter.

        • 9.
          Kom creme fraiche i en blender og tilsæt chilien.

        • 10.
          Blend det sammen og smag til med salt og peber.

        • 11.
          Kog eddike og sukker sammen til en lage.

        • 12.
          Skær skalotteløg i tynde skiver og hæld den varme lage over.

        • 13.
          Lad dem hvile i 10-15 min.

        • 14.
          Til tortillas smuldres smørret ud i melet.

        • 15.
          Kom salt i og vand i lidt ad gangen, så dejen kan samles og æltes.

        • 16.
          Lad dejen hvile i 10 min. og del den så i 8 lige store dele.

        • 17.
          Tril til kugler og rul dem ud til små pandekager med en diameter på 10-12 cm.

        • 18.
          Bag dem på en tør pande ved middelhøj varme i ca. 1 min. pr. side.

        • 19.
          Pak dem ind i et rent viskestykke.

        • 20.
          Server tortillas med bønnefyld, dressing og syltede løg.

        • 21.
          Samt evt. med limebåde og ekstra chili.

        Næringsindhold:
        Energiindhold for hele retten:
        6211 kj / kcal
        Næringsindhold pr. 100g
        446 kj / 0 kcal
        Energifordeling
        ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
        Fiber: 1.7 g
        Protein: 10.1 %2.6 g
        Kulhydrat: 63.8 %16.7 g
        Fedt: 26.1 %3.1 g
        Alkohol: 0 %0.0 g
        ;