4 personer
Bønnefyld:
100 g tørrede bønner, f.eks. sorte eller kidney, udblødt natten over i vand.
5 dl grøntsagsbouillon
½ rødløg
½ rød peberfrugt
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
Dressing:
1 tørret chili
2 dl creme fraiche 9%
Salt og sort peber
Lynsyltede løg:
1 dl hvidvinseddike
100 g sukker
2 små skalotteløg
Tortillas:
75 g hvedemel
10 g koldt smør
4-5 spsk. vand
1 knsp. salt
Evt. 1 lime og 1 hakket chili
[UDARBEJDET AF JACOB FRA MASTERCHEF 2019]
Kom bønner i en gryde og dæk med grøntsagsbouillon. Kog under låg, til de akkurat er møre, ca. 40 min. Sigt væsken fra. Skær rødløg og peberfrugt i små tern og hak hvidløget fint. Varm olien i en gryde og kom løg og peberfrugt i sammen med bønner og hvidløg. Rist det ca. 10 min. ved middelhøj varme. Smag til med salt og peber.
Rist chilien på en tør pande, så den dufter. Kom creme fraiche i en blender og tilsæt chilien. Blend det sammen og smag til med salt og peber. Kog eddike og sukker sammen til en lage. Skær skalotteløg i tynde skiver og hæld den varme lage over. Lad dem hvile i 10-15 min.
Til tortillas smuldres smørret ud i melet. Kom salt i og vand i lidt ad gangen, så dejen kan samles og æltes. Lad dejen hvile i 10 min. og del den så i 8 lige store dele. Tril til kugler og rul dem ud til små pandekager med en diameter på 10-12 cm. Bag dem på en tør pande ved middelhøj varme i ca. 1 min. pr. side. Pak dem ind i et rent viskestykke. Server tortillas med bønnefyld, dressing og syltede løg. Samt evt. med limebåde og ekstra chili.
Energi pr. person: 892KJ/213Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,4 g.
Kulhydrat: 14,1 g.
Fedt: 6,6 g.