2 personer
8-10 friske muslinger pr. Person. Lægges i vand og renses fri for tang m.m.
1 citron
Fyld:
½ gul peber
½ porre
½ fennikel
1 fed hvidløg
50 g parmesanost
Salt og peber efter behag
Fremgangsmåde:
Alle ingredienserne skæres i små stykker, der svitses et par minutter i lidt olie på en stegepande. Muslingerne dampes i lidt vand i en stor gryde, tilsat en citron, der er skåret i 4 stykker. Når de er lysebrune og har åbnet sig helt op, tages de af varmen. De muslinger, der ikke har åbnet sig, skal smides ud, de må ikke spises.
Tag den del af skallen af hvor muslingen ikke sidder fast på og smid den bort.
Læg nu de dampede muslinger på et ildfast fad, og garner dem med grønsagsblandingen og drys lidt ost over. Sæt dem i en 180 grader varm i 3-5 minutter, eller indtil osten er let gylden.