HjemOpskrifterBlåmuslinger i ovnen

Blåmuslinger i ovnen

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer
  • 10 friske blåmuslinger i skal pr. person
  • 1 citron (usprøjtet)
    fyld:
    • 0.5 gul peberfrugt
    • 0.5 porre
    • 0.5 fennikel
    • 1 fed hvidløg
    • 50 g parmigiano reggiano
    • salt og sort peber

    Sådan gør du

    • 1.
      Blåmuslingerne lægges i vand og renses fri for tang.

    • 2.
      Alle ingredienserne skæres i små stykker, der svitses et par minutter i lidt olie på en stegepande.

    • 3.
      Muslingerne dampes i lidt vand i en stor gryde, tilsat en citron, der er skåret i 4 stykker.

    • 4.
      Når de er lysebrune og har åbnet sig helt op, tages de af varmen.

    • 5.
      De muslinger, der ikke har åbnet sig, skal smides ud, de må ikke spises.

    • 6.
      Tag den del af skallen af hvor muslingen ikke sidder fast på og smid den bort.

    • 7.
      Læg nu de dampede muslinger på et ildfast fad, og garner dem med grønsagsblandingen og drys lidt ost over.

    • 8.
      Sæt dem i en 180 grader varm i 3-5 minutter, eller indtil osten er let gylden.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    1835 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    292 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 1.5 g
    Protein: 39.3 %6.8 g
    Kulhydrat: 19.6 %3.4 g
    Fedt: 41.1 %3.2 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;