4 personer
300 g friske eller frosne blåbær
½ dl vand
200 g rørsukker
1 stang vanilje, flækket
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem med lidt af sukkeret.
Kog blåbær op med vand, rørsukker og vaniljestang under omrøring i 30 min. Skold et sylteglas og skyl det efterfølgende med Atamon.
Sigt blåbærsiruppen, i en fintmasket sigte direkte over i sylteglasset.
Siruppen opbevares på køl.
Bruges som tilbehør til ost, morgenmadsprodukter, pandekager og brød.
Tip! Siruppen kan bruges som tilbehør til morgenmadsprodukter, pandekager, brød eller ost - prøv fx Pecorinoost med rugbrødschips og blåbærsirup.
Energi pr. person:
945 kJ (225 kcal)
Energifordeling pr. 100g:
Protein: 0,5 %
Fedt: 0,5 %
Kulhydrat: 99 %