HjemOpskrifterBlåbærsirup

Blåbærsirup

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 300 g friske eller frosne blåbær
  • 0.5 dl vand
  • 200 g rørsukker
  • 1 vaniljestang, flækket

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem med lidt af sukkeret.

  • 2.
    Kog blåbær op med vand, rørsukker og vaniljestang under omrøring i 30 min.

  • 3.
    Skold et sylteglas og skyl det efterfølgende med Atamon.

  • 4.
    Sigt blåbærsiruppen, i en fintmasket sigte direkte over i sylteglasset.

  • 5.
    Siruppen opbevares på køl.

  • 6.
    Bruges som tilbehør til ost, morgenmadsprodukter, pandekager og brød.

  • 7.
    Tip! Siruppen kan bruges som tilbehør til morgenmadsprodukter, pandekager, brød eller ost - prøv fx Pecorinoost med rugbrødschips og blåbærsirup.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
3982 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
717 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.7 g
Protein: 1.3 %0.6 g
Kulhydrat: 96.5 %40.7 g
Fedt: 2.2 %0.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;