Blåbærsirup

fork and spoon
Tilbehør
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

300 g friske eller frosne blåbær
½ dl vand
200 g rørsukker
1 stang vanilje, flækket

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem med lidt af sukkeret.

Kog blåbær op med vand, rørsukker og vaniljestang under omrøring i 30 min. Skold et sylteglas og skyl det efterfølgende med Atamon.

Sigt blåbærsiruppen, i en fintmasket sigte direkte over i sylteglasset.

Siruppen opbevares på køl.

Bruges som tilbehør til ost, morgenmadsprodukter, pandekager og brød.

Tip! Siruppen kan bruges som tilbehør til morgenmadsprodukter, pandekager, brød eller ost - prøv fx Pecorinoost med rugbrødschips og blåbærsirup.

 

Energi pr. person:
945 kJ (225 kcal)

Energifordeling pr. 100g:
Protein: 0,5 %
Fedt: 0,5 %
Kulhydrat: 99 %