Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Baby
Vin til maden
Mejeri i MENY
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Blåbærdessert med pære og hvid chokolademousse
Blåbærdessert med pære og hvid chokolademousse
Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
2 spsk sukker
400 g blåbær
1 dl vand
1 dl hvidvinseddike
100 spsk sukker
2 pærer
150 g hvid chokolade
1.5 past. æggehvider
1 spsk flormelis
1.5 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
1 dl frisk kørvel eller citronmelisse til pynt
Sådan gør du
1.
Tag 100 g blåbær fra og kom resten i en gryde sammen med 2 spsk. sukker kog i 5-10 min til en kompot.
2.
Der skal stadig være synlige blåbær i kompotten.
3.
Lad det køle af.
4.
Kom vand sammen med eddike og sukker.
5.
Kog det i en gryde til en lage.
6.
Skræl pærerne og brug et parisiennejern til at skære små kugler eller skær dem i små tern på ca. 1 cm.
7.
Kog pærestykkerne ved svag varme i 3-4 min, så de stadig har bid.
8.
Tag dem op af lagen og væd dem med et par skefulde af blåbærkompotten, så de tager farve.
9.
Til mousse hakkes chokoladen og smeltes over vandbad.
10.
Pisk æggehviderne til de skummer, tilsæt flormelis og pisk videre til det er helt stift.
11.
Pisk fløden til skum og vend først et par skefulde sammen med den smeltede chokolade og så resten.
12.
Vend til sidst forsigtigt de piskede hvider i.
13.
Pas på ikke at slå luften ud af hviderne.
14.
Kom moussen i køleskabet i 2-3 timer.
15.
Server blåbærkompot pyntet med pærestykker, blåbær og en kugle mousse.
16.
Pynt med kørvel eller citronmelisse.
Frugt
Dessert
Søde sager
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9812 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
705 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.5 g
Protein:
3.7 %
1.5 g
Kulhydrat:
51.2 %
21.3 g
Fedt:
45.1 %
8.6 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;