HjemOpskrifterBlåbærdessert med pære og hvid chokolademousse

Blåbærdessert med pære og hvid chokolademousse

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 124 g sukker
  • 400 g blåbær
  • 1 dl vand
  • 1 dl hvidvinseddike
  • 124 g sukker
  • 2 pærer
  • 150 g hvid chokolade
  • 1½ past. æggehvide
  • 1 spsk flormelis
  • 1½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 dl kørvel eller citronmelisse til pynt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Tag 100 g blåbær fra og kom resten i en gryde sammen med 2 spsk. sukker kog i 5-10 min til en kompot.

  • 2.
    Der skal stadig være synlige blåbær i kompotten.

  • 3.
    Lad det køle af.

  • 4.
    Kom vand sammen med eddike og sukker.

  • 5.
    Kog det i en gryde til en lage.

  • 6.
    Skræl pærerne og brug et parisiennejern til at skære små kugler eller skær dem i små tern på ca. 1 cm.

  • 7.
    Kog pærestykkerne ved svag varme i 3-4 min, så de stadig har bid.

  • 8.
    Tag dem op af lagen og væd dem med et par skefulde af blåbærkompotten, så de tager farve.

  • 9.
    Til mousse hakkes chokoladen og smeltes over vandbad.

  • 10.
    Pisk æggehviderne til de skummer, tilsæt flormelis og pisk videre til det er helt stift.

  • 11.
    Pisk fløden til skum og vend først et par skefulde sammen med den smeltede chokolade og så resten.

  • 12.
    Vend til sidst forsigtigt de piskede hvider i.

  • 13.
    Pas på ikke at slå luften ud af hviderne.

  • 14.
    Kom moussen i køleskabet i 2-3 timer.

  • 15.
    Server blåbærkompot pyntet med pærestykker, blåbær og en kugle mousse.

  • 16.
    Pynt med kørvel eller citronmelisse.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9412 kj / 2249 kcal
Næringsindhold pr. 100g
678 kj / 162 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.5 g
Protein: 2.3 %0.9 g
Kulhydrat: 53.9 %21.5 g
Fedt: 43.7 %8.0 g
Alkohol: 0.1 %0.0 g
;