Blåbærdessert med pære og hvid chokolademousse

fork and spoon
Dessert
clock
30-60 min
Blåbærdessert
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

400 g friske blåbær

2 spsk. sukker

1 dl vand

1 dl hvidvinseddike

100 g sukker

2 pærer

150 g hvid chokolade

1½ pasteuriseret æggehvide

1 spsk. flormelis

1½ dl piskefløde

1 håndfuld kørvel eller citronmelisse til pynt

Sådan gør du

[UDARBEJDET AF REBEKKA FRA MASTERCHEF 2019]

Tag 100 g blåbær fra og kom resten i en gryde sammen med 2 spsk. sukker kog i 5-10 min til en kompot. Der skal stadig være synlige blåbær i kompotten. Lad det køle af.

Kom vand sammen med eddike og sukker. Kog det i en gryde til en lage. Skræl pærerne og brug et parisiennejern til at skære små kugler eller skær dem i små tern på ca. 1 cm. Kog pærestykkerne ved svag varme i 3-4 min, så de stadig har bid. Tag dem op af lagen og væd dem med et par skefulde af blåbærkompotten, så de tager farve.

Til mousse hakkes chokoladen og smeltes over vandbad. Pisk æggehviderne til de skummer, tilsæt flormelis og pisk videre til det er helt stift. Pisk fløden til skum og vend først et par skefulde sammen med den smeltede chokolade og så resten. Vend til sidst forsigtigt de piskede hvider i. Pas på ikke at slå luften ud af hviderne. Kom moussen i køleskabet i 2-3 timer. Server blåbærkompot pyntet med pærestykker, blåbær og en kugle mousse. Pynt med kørvel eller citronmelisse.

 

Energi pr. person: 1875KJ/448Kcal.     

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,3 g. 
Fedt: 12 g.  
Kulhydrat: 21,2 g.