5 personer
Antal: 25 stk.
200 g hvedemel
1 tsk bagepulver
125 g rørsukker
1 spsk stødt ingefær
Revet skal af 1 øko appelsin
100 g mørk chokolade
50 g mandler, afskallede
50 g pistacier, usaltede og afskallede
2 æg
Bland hvedemel med bagepulver, rørsukker, ingefær og appelsinskal. Hak chokoladen og kom den i melblandingen sammen med mandler og pistacier. Pisk æggene let sammen. Lav en fordybning i melblandingen og hæld æggene i. Saml dejen og form den til en pølse på ca. 5 cm. bredde. Læg den på en bageplade med bagepapir og bag den i ca. 15 min. ved 170°C til den er gennembagt, men stadig virker lidt blød. Lad den køle af i 5-10 min. Brug en skarp brødkniv til at skære kagen i skiver på skrå på ca. 1½ cm. tykkelse. Læg dem tilbage på bagepladen. Sænk ovnens temperatur til 150°C og bag kagerne i 15 min. Vend dem og bag færdig i 15 min.
Energi pr. person: 428KJ/102Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,3 g.
Kulhydrat: 47,5 g.
Fedt: 15,4 g.