1 personer
Antal: 50 stk.
Tid: I køleskab 60 min. Ovntid: Forbagning 25 min. Bagning ca. 15 min. Ved 175 grader.
2 æg
175 g sukker
50 g smeltet smør
150 g mandler, hele
½ dl appelsinsaft
1 stk. usprøjtet appelsin, revet skal
15 g syltet ingefær i tern
375 g hvedemel
1 tsk bagepulver
¼ tsk salt
Pisk æg og sukker skummende og vend smeltet smør i. Bland herefter mandler, appelsinsaft, appelsinskal og syltet ingefær i. Hvedemel, bagepulver og salt blades og vendes i æggeblandingen og dejen æltes sammen. Kom dejen på køl i 1 time. Dejen deles i 3 og formes til stænger. Kom hver stang på en bageplade med bagepapir og tryk dem lidt flade. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader i 25 min. Afkøl stængerne lidt inden de skæres i skiver på skrå. Bag videre i ovnen i 15 min. Når kagerne er afkølet, lægges de en kagedåse med tætsluttende låg.
Energi pr stk.: 278 kJ/ 66 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,9 g.
Kulhydrat: 49,4 g.
Fedt: 12,2 g.