Biryani: Tamilsk risret

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

4 løg
100 g friske grønne bønner
4 tomater
3 gulerødder
750 g kyllingelår

Krydderiblanding:
2 tsk groft salt
1 tsk karde-momme 
½ tsk stødt kanel
½ tsk stødt nelliker
2 tsk stødt fennikelfrø
1 tsk stødt gurkemeje
Evt. 1 tsk chili-pulver
1 dl olie. 2 laurbær-blade
2 friske, grønne chilier
3 knuste fed hvidløg
20 g knust ingefær
2 dl cremefraiche 18%

400 g basmatiris
1 dl ærter, frost
½ lime.
Salt

Sådan gør du

Snit løg, bønner, tomater og gulerødder. Klargør kyllingelår. Bland krydderiblandingen sammen. Varm olien i en wok og steg laurbærblade, frisk chili og løg til de er gyldne. Tilsæt kyllingelår, hvidløg, ingefær, cremefraiche, tomater og krydderiblandingen. Steg det hele i 10-15 min. på lav varme.

Kog risene. Tilsæt bønner, gulerødder, ærter og limesaft. Lad hele retten småsimre i 20 min. og smag til med salt. Tænd ovnen på 200°C. Bland de kogte ris i retten, og kom det hele i en bradepande i ovnen i 5-10 min.

 

Energi pr. person: 2601KJ/621Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,9 g.
Kulhydrat: 15,6 g.
Fedt: 6,2 g.