HjemOpskrifterBiryani: Tamilsk risret

Biryani: Tamilsk risret

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 100 g grønne bønner
  • 4 løg
  • 4 tomater
  • 3 gulerødder
  • 750 g kyllingelår
    krydderiblanding:
    • 2 tsk groft salt
    • 0.5 tsk stødt nellike
    • 2 tsk fennikelfrø
    • 1 tsk stødt gurkemeje
    • evt. 1 tsk mildt chilipulver
    • 1 dl olie
    • 2 laurbærblade
    • 2 friske grønne chilipebere
    • 3 knuste fed hvidløg
    • 20 g knust frisk ingefær
    • 2 dl creme fraiche 18%
    • 400 g basmatiris
    • 1 dl frossen ært
    • 0.5 limefrugt
    • havsalt

    SÅDAN GØR DU

    • 1.
      Snit løg, bønner, tomater og gulerødder.

    • 2.
      Klargør kyllingelår.

    • 3.
      Bland krydderiblandingen sammen.

    • 4.
      Varm olien i en wok og steg laurbærblade, frisk chili og løg til de er gyldne.

    • 5.
      Tilsæt kyllingelår, hvidløg, ingefær, cremefraiche, tomater og krydderiblandingen.

    • 6.
      Steg det hele i 10-15 min. på lav varme.

    • 7.
      Kog risene.

    • 8.
      Tilsæt bønner, gulerødder, ærter og limesaft.

    • 9.
      Lad hele retten småsimre i 20 min. og smag til med salt.

    • 10.
      Tænd ovnen på 200°C.

    • 11.
      Bland de kogte ris i retten, og kom det hele i en bradepande i ovnen i 5-10 min.

    • 12.
      Energi pr. person: 2601KJ/621Kcal.

    • 13.
      Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 5,9 g.

    • 14.
      Kulhydrat: 15,6 g.

    • 15.
      Fedt: 6,2 g.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    18271 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    719 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 1.1 g
    Protein: 18.6 %7.9 g
    Kulhydrat: 35.1 %14.9 g
    Fedt: 46.3 %9.0 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;