Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Beuf Bearnaise med pommes frites og majs

Bedømmelse (3)
0-30 min
4 personer

Ingredienser

4 stk Entrecotes
salt og kværnet peber
Hjemmelavet bearnaise:
2 spsk hvidvinseddike
½ dl hvidvin
1 skalotteløg i tern
1 stængl frisk estragon
4 past. æggeblommer
250 g smør, smeltet
1-2 tsk citron saft
salt og Kværnet peber
3 stængler friskhakkede estragonblade
Tilbehør:
Pommes frites
Stegte majs med seasalt
 
Om råvarerne

Kog hvidvinseddike med hvidvin, skalotteløg, frisk estragon i en lille gryde til væsken er halveret. Smelt smørret i en lille gryde. Sigt nu essensen over i en lille gryde og sæt en lidt større gryde over til vandbad. Pisk æggeblommer i essensen og pisk over vandbad til æggeblommerne skummer og tykner lidt. Ttricket er at det ikke må koge. Hæld nu en tynd stråle af det smeltede smør i de piskede æggeblommer og pisk til alt smørret undtagen det hvide bundfald er brugt og saucen er tyk og cremet. Smag den lune sauce til med citronsaft, salt, kværnet hvid peber og masser af frisk estragon.

Steg nu de lækre Entrecotes på en super varm pande eller en grill i 3 min på hver side. Krydr med salt og peber.

Servér saftige Entrecotes med hjemmelavet sauce Bearnaise, pommes frites og stegte majs.

Tip!
Har man ikke estragon kan kørvel også bruges

Når du steger oksekød på panden, så skal du ikke være bange for at stege med for hård varme. Stegeskorpe smager godt, men jo længere tid du steger kødet desto mere tørt bliver det.

Kog hvidvinseddike med hvidvin, skalotteløg, frisk estragon i en lille gryde til væsken er halveret. Smelt smørret i en lille gryde. Sigt nu essensen over i en lille gryde og sæt en lidt større gryde over til vandbad. Pisk æggeblommer i essensen og pisk over vandbad til æggeblommerne skummer og tykner lidt. Ttricket er at det ikke må koge. Hæld nu en tynd stråle af det smeltede smør i de piskede æggeblommer og pisk til alt smørret undtagen det hvide bundfald er brugt og saucen er tyk og cremet. Smag den lune sauce til med citronsaft, salt, kværnet hvid peber og masser af frisk estragon.

Steg nu de lækre Entrecotes på en super varm pande eller en grill i 3 min på hver side. Krydr med salt og peber.

Servér saftige Entrecotes med hjemmelavet sauce Bearnaise, pommes frites og stegte majs.

Tip!
Har man ikke estragon kan kørvel også bruges