HjemOpskrifterBeuf Bearnaise med pommes frites og majs

Beuf Bearnaise med pommes frites og majs

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 entrecote
  • salt og sort peber
    hjemmelavet bearnaise:
    • 2 spsk hvidvinseddike
    • 0.5 dl hvidvin
    • 1 skalotteløg i tern
    • 1 stængel estragonblade
    • 4 pasteuriseret æggeblommer
    • 250 g smeltet smør
    • 2 tsk friskpresset citronsaft
    • salt og sort peber
    • 3 stængler estragonblade (hakkede)
      tilbehør:
      • 1 kg pommes frites
      • stegte majskolbe med havsalt

      SÅDAN GØR DU

      • 1.
        Kog hvidvinseddike med hvidvin, skalotteløg, frisk estragon i en lille gryde til væsken er halveret.

      • 2.
        Smelt smørret i en lille gryde.

      • 3.
        Sigt nu essensen over i en lille gryde og sæt en lidt større gryde over til vandbad.

      • 4.
        Pisk æggeblommer i essensen og pisk over vandbad til æggeblommerne skummer og tykner lidt.

      • 5.
        Ttricket er at det ikke må koge.

      • 6.
        Hæld nu en tynd stråle af det smeltede smør i de piskede æggeblommer og pisk til alt smørret undtagen det hvide bundfald er brugt og saucen er tyk og cremet.

      • 7.
        Smag den lune sauce til med citronsaft, salt, kværnet hvid peber og masser af frisk estragon.

      • 8.
        Steg nu de lækre Entrecotes på en super varm pande eller en grill i 3 min på hver side.

      • 9.
        Krydr med salt og peber.

      • 10.
        Servér saftige Entrecotes med hjemmelavet sauce Bearnaise, pommes frites og stegte majs. Tip! Har man ikke estragon kan kørvel også bruges.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      19010 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      1199 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 2.2 g
      Protein: 4.9 %3.4 g
      Kulhydrat: 28.4 %20.0 g
      Fedt: 66 %21.4 g
      Alkohol: 0.7 %0.3 g
      ;