HjemOpskrifterBeuf Bearnaise med pommes frites og majs

Beuf Bearnaise med pommes frites og majs

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 entrecote
  • salt og sort peber
hjemmelavet bearnaise:
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • ½ dl hvidvin
  • 1 skalotteløg i tern
  • 4 stængler frisk estragon (hakkede)
  • 4 pasteuriseret æggeblommer
  • 250 g smeltet smør
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • salt og sort peber
  • 4 stængler frisk estragon (hakkede)
tilbehør:
  • 1 kg pommes frites
  • stegte majskolber med havsalt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kog hvidvinseddike med hvidvin, skalotteløg, frisk estragon i en lille gryde til væsken er halveret.

  • 2.
    Smelt smørret i en lille gryde.

  • 3.
    Sigt nu essensen over i en lille gryde og sæt en lidt større gryde over til vandbad.

  • 4.
    Pisk æggeblommer i essensen og pisk over vandbad til æggeblommerne skummer og tykner lidt.

  • 5.
    Ttricket er at det ikke må koge.

  • 6.
    Hæld nu en tynd stråle af det smeltede smør i de piskede æggeblommer og pisk til alt smørret undtagen det hvide bundfald er brugt og saucen er tyk og cremet.

  • 7.
    Smag den lune sauce til med citronsaft, salt, kværnet hvid peber og masser af frisk estragon.

  • 8.
    Steg nu de lækre Entrecotes på en super varm pande eller en grill i 3 min på hver side.

  • 9.
    Krydr med salt og peber.

  • 10.
    Servér saftige Entrecotes med hjemmelavet sauce Bearnaise, pommes frites og stegte majs. Tip! Har man ikke estragon kan kørvel også bruges.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
23471 kj / 5610 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1481 kj / 354 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.2 g
Protein: 5.3 %4.6 g
Kulhydrat: 29.4 %25.6 g
Fedt: 64.7 %25.9 g
Alkohol: 0.6 %0.3 g
;