HjemOpskrifterBearnaisesauce - den ægte!

Bearnaisesauce - den ægte!

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 spsk bearnaiseessens
  • 0.5 tsk salt
  • 250 g smeltet smør til ca 60°C
  • 1 dl estragonblade
  • friskkværnet hvid peber

Sådan gør du

  • 1.
    Du skal bruge en gryde og en skål (gerne af metal), der er lidt større end gryden i omkreds.

  • 2.
    Fyld vand i gryden (ca. 5 cm) og lad det koge op.

  • 3.
    Skru ned på svag varme, så vandet holder sig varmt uden at koge.

  • 4.
    Kom æggeblommer, essens og salt i skålen, og sæt skålen over gryden.

  • 5.
    Pisk æggemassen sammen med et piskeris til massen er let, tyk og luftig.

  • 6.
    Det tager mindst 5 minutter, så det kræver en god piskearm! Det må endelig ikke blive for varmt, for så koagulerer æggeblommerne.

  • 7.
    Tilsæt det varme, smeltede smør lidt ad gangen, som når du pisker en mayonnaise.

  • 8.
    Tilsæt til sidst hakket estragon og smag til med hvid peber.

  • 9.
    Bearnaisen kan holdes lun over vandbadet, men det er bedst at tilberede den i sidste øjeblik og servere den med det samme i en opvarmet saucekande.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8842 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
2261 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.2 g
Protein: 3.2 %4.2 g
Kulhydrat: 0.6 %0.7 g
Fedt: 96.2 %58.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;