Bearnaisesauce - den ægte!

fork and spoon
Tilbehør
clock
0-30 min
Bearnaise
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

6 stk. pasteuriserede æggeblommer (3 bægre)
2 spsk. bearnaise-essens eller estragoneddike
½ tsk. salt
200-250 g Bakkedal Klaret Smør, smeltet til ca. 60°C
ca. 1 dl friske estragonblade (uden stilke)
Hvid peber

Sådan gør du

Du skal bruge en gryde og en skål (gerne af metal), der er lidt større end gryden i omkreds.
Fyld vand i gryden (ca. 5 cm) og lad det koge op. Skru ned på svag varme, så vandet holder sig varmt uden at koge.
Kom æggeblommer, essens og salt i skålen, og sæt skålen over gryden. Pisk æggemassen sammen med et piskeris til massen er let, tyk og luftig. Det tager mindst 5 minutter, så det kræver en god piskearm!
Det må endelig ikke blive for varmt, for så koagulerer æggeblommerne.
Tilsæt det varme, smeltede smør lidt ad gangen, som når du pisker en mayonnaise. Tilsæt til sidst hakket estragon og smag til med hvid peber.
Bearnaisen kan holdes lun over vandbadet, men det er bedst at tilberede den i sidste øjeblik og servere den med det samme i en opvarmet saucekande.