
Forvarm ovnen på 225°C. Dup stegeben tørre med et viskestykke og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom bagepladen i ovnen og brun stegebenene af i ca. 20-25 minutter, til de er gyldne.
Skær løg og gulerødder i grove stykker. Varm smør og olie i en stor gryde og sauter løg og gulerødder i ca. 2 minutter ved middelvarme. Kom de brunede stegeben i gryden, dæk til med vand og tilsæt bouillonterninger. Bring i kog og skum af. Tilsæt laurbærblade og peberkorn. Kog stegeben ved svag varme under låg i ca. 1 time og 30 minutter. Si skyen fra og lad stegeben dryppe af. Kassér sky og urter.
Kom alle ingredienser til barbecuemarinaden i en lille gryde og lad det koge langsomt op. Indstil ovnen til 180°C. Pensl stegeben med barbecuemarinaden og kom stegeben på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg dem i ovnen i 10-15 minutter, til de er glaserede. Anret stegeben på et fad, servér med blandet grøn salat og groft brød. Nydes straks.
Energi pr. person: 1545 kJ / 368 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 13,5 g
Fedt: 10,0 g
Kulhydrat: 10,0 g