HjemOpskrifterBarbecuemarinerede stegeben

Barbecuemarinerede stegeben

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 kg stegeben fra gris
  • 1 zittauerløg
  • 2 gulerødder
  • 25 g smør
  • 2 spsk smagsneutral olie
  • 2 2 terninger grøntsagsbouillon
  • 4 laurbærblade
  • 10 peberkorn
barbecuemarinade:
  • 1½ dl tomatketchup
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • ½ dl brun farin
  • 1 spsk sojasauce
  • ½ tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk salt
tilbehør:
  • grove flutes
  • grøn salat

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Forvarm ovnen på 225°C.

  • 2.
    Dup stegeben tørre med et viskestykke og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

  • 3.
    Kom bagepladen i ovnen og brun stegebenene af i ca. 20-25 minutter, til de er gyldne.

  • 4.
    Skær løg og gulerødder i grove stykker.

  • 5.
    Varm smør og olie i en stor gryde og sauter løg og gulerødder i ca. 2 minutter ved middelvarme.

  • 6.
    Kom de brunede stegeben i gryden, dæk til med vand og tilsæt bouillonterninger.

  • 7.
    Bring i kog og skum af.

  • 8.
    Tilsæt laurbærblade og peberkorn.

  • 9.
    Kog stegeben ved svag varme under låg i ca. 1 time og 30 minutter.

  • 10.
    Si skyen fra og lad stegeben dryppe af.

  • 11.
    Kassér sky og urter.

  • 12.
    Kom alle ingredienser til barbecuemarinaden i en lille gryde og lad det koge langsomt op.

  • 13.
    Indstil ovnen til 180°C.

  • 14.
    Pensl stegeben med barbecuemarinaden og kom stegeben på en bageplade beklædt med bagepapir.

  • 15.
    Steg dem i ovnen i 10-15 minutter, til de er glaserede.

  • 16.
    Anret stegeben på et fad, servér med blandet grøn salat og groft brød.

  • 17.
    Nydes straks.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
19070 kj / 4558 kcal
Næringsindhold pr. 100g
763 kj / 182 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.4 g
Protein: 36.4 %16.4 g
Kulhydrat: 6.8 %3.0 g
Fedt: 56.8 %11.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;