HjemOpskrifterBarbecuemarinerede stegeben

Barbecuemarinerede stegeben

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 kg stegeben fra gris
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 25 g smør
  • 2 spsk smagsneutral olie
  • 2 2 terninger grøntsagsbouillon
  • 4 laurbærblade
  • 10 peberkorn
    barbecuemarinade:
    • 1.5 dl tomatketchup
    • 1 spsk hvidvinseddike
    • 0.5 dl brun farin
    • 1 spsk sojasauce
    • 0.5 tsk hvidløgspulver
    • 1 tsk paprika
    • 1 tsk salt
      tilbehør:
      • groft flute
      • grøn salat

      SÅDAN GØR DU

      • 1.
        Forvarm ovnen på 225°C.

      • 2.
        Dup stegeben tørre med et viskestykke og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

      • 3.
        Kom bagepladen i ovnen og brun stegebenene af i ca. 20-25 minutter, til de er gyldne.

      • 4.
        Skær løg og gulerødder i grove stykker.

      • 5.
        Varm smør og olie i en stor gryde og sauter løg og gulerødder i ca. 2 minutter ved middelvarme.

      • 6.
        Kom de brunede stegeben i gryden, dæk til med vand og tilsæt bouillonterninger.

      • 7.
        Bring i kog og skum af.

      • 8.
        Tilsæt laurbærblade og peberkorn.

      • 9.
        Kog stegeben ved svag varme under låg i ca. 1 time og 30 minutter.

      • 10.
        Si skyen fra og lad stegeben dryppe af.

      • 11.
        Kassér sky og urter.

      • 12.
        Kom alle ingredienser til barbecuemarinaden i en lille gryde og lad det koge langsomt op.

      • 13.
        Indstil ovnen til 180°C.

      • 14.
        Pensl stegeben med barbecuemarinaden og kom stegeben på en bageplade beklædt med bagepapir.

      • 15.
        Steg dem i ovnen i 10-15 minutter, til de er glaserede.

      • 16.
        Anret stegeben på et fad, servér med blandet grøn salat og groft brød.

      • 17.
        Nydes straks.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      18906 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      755 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 0.5 g
      Protein: 36.5 %16.2 g
      Kulhydrat: 6.9 %3.1 g
      Fedt: 56.6 %11.6 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;