Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 20

Lør: 10 - 18

Søn: lukket

 

Barbecuemarinerede stegeben

120+ min
4 personer

Ingredienser

2 kg stegeben

1 løg

2 gulerødder

25 g smør

2 spsk neutral olie

2 terninger grøntsagsbouillon

4 laurbærblade

10 peberkorn

 

Barbecuemarinade:

1 1/2 dl ketchup

1 spsk hvidvinseddike

1/2 dl brun farin

1 spsk soja

1/2 tsk hvidløgspulver

1 tsk paprika

1 tsk salt

 

Tilbehør: Groft flûte og grøn salat

Om råvarerne

Forvarm ovnen på 225°C. Dup stegeben tørre med et viskestykke og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom bagepladen i ovnen og brun stegebenene af i ca. 20-25 minutter, til de er gyldne.

Skær løg og gulerødder i grove stykker. Varm smør og olie i en stor gryde og sauter løg og gulerødder i ca. 2 minutter ved middelvarme. Kom de brunede stegeben i gryden, dæk til med vand og tilsæt bouillonterninger. Bring i kog og skum af. Tilsæt laurbærblade og peberkorn. Kog stegeben ved svag varme under låg i ca. 1 time og 30 minutter. Si skyen fra og lad stegeben dryppe af. Kassér sky og urter.

Kom alle ingredienser til barbecuemarinaden i en lille gryde og lad det koge langsomt op. Indstil ovnen til 180°C. Pensl stegeben med barbecuemarinaden og kom stegeben på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg dem i ovnen i 10-15 minutter, til de er glaserede. Anret stegeben på et fad, servér med blandet grøn salat og groft brød. Nydes straks.

 

Energi pr. person: 1545 kJ / 368 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 13,5 g
Fedt: 10,0 g
Kulhydrat: 10,0 g

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Barbecuemarinerede stegeben

Forvarm ovnen på 225°C. Dup stegeben tørre med et viskestykke og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom bagepladen i ovnen og brun stegebenene af i ca. 20-25 minutter, til de er gyldne.

Skær løg og gulerødder i grove stykker. Varm smør og olie i en stor gryde og sauter løg og gulerødder i ca. 2 minutter ved middelvarme. Kom de brunede stegeben i gryden, dæk til med vand og tilsæt bouillonterninger. Bring i kog og skum af. Tilsæt laurbærblade og peberkorn. Kog stegeben ved svag varme under låg i ca. 1 time og 30 minutter. Si skyen fra og lad stegeben dryppe af. Kassér sky og urter.

Kom alle ingredienser til barbecuemarinaden i en lille gryde og lad det koge langsomt op. Indstil ovnen til 180°C. Pensl stegeben med barbecuemarinaden og kom stegeben på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg dem i ovnen i 10-15 minutter, til de er glaserede. Anret stegeben på et fad, servér med blandet grøn salat og groft brød. Nydes straks.

 

Energi pr. person: 1545 kJ / 368 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 13,5 g
Fedt: 10,0 g
Kulhydrat: 10,0 g