4 personer
2 kg stegeben
1 løg
2 gulerødder
25 g smør
2 spsk neutral olie
2 terninger grøntsagsbouillon
4 laurbærblade
10 peberkorn
Barbecuemarinade:
1 1/2 dl ketchup
1 spsk hvidvinseddike
1/2 dl brun farin
1 spsk soja
1/2 tsk hvidløgspulver
1 tsk paprika
1 tsk salt
Tilbehør: Groft flûte og grøn salat
Forvarm ovnen på 225°C. Dup stegeben tørre med et viskestykke og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom bagepladen i ovnen og brun stegebenene af i ca. 20-25 minutter, til de er gyldne.
Skær løg og gulerødder i grove stykker. Varm smør og olie i en stor gryde og sauter løg og gulerødder i ca. 2 minutter ved middelvarme. Kom de brunede stegeben i gryden, dæk til med vand og tilsæt bouillonterninger. Bring i kog og skum af. Tilsæt laurbærblade og peberkorn. Kog stegeben ved svag varme under låg i ca. 1 time og 30 minutter. Si skyen fra og lad stegeben dryppe af. Kassér sky og urter.
Kom alle ingredienser til barbecuemarinaden i en lille gryde og lad det koge langsomt op. Indstil ovnen til 180°C. Pensl stegeben med barbecuemarinaden og kom stegeben på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg dem i ovnen i 10-15 minutter, til de er glaserede. Anret stegeben på et fad, servér med blandet grøn salat og groft brød. Nydes straks.
Energi pr. person: 1545 kJ / 368 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 13,5 g
Fedt: 10,0 g
Kulhydrat: 10,0 g