HjemOpskrifterBanan-kryddermuffins med dadler

Banan-kryddermuffins med dadler

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 225 g hvedemel
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk bagepulver
  • 180 g smeltet smør
  • 2 æg
  • 2 modne bananer
  • 150 g dadler uden sten
  • 100 g valnøddekerner
topping:
  • 200 g dadler uden sten
  • 1 spsk kakaopulver
  • 0.5 dl vand
evt pynt:
  • 25 g valnøddekerner

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Bland mel med ingefær, kanel og bagepulver.

  • 2.
    Bland smeltet smør med æg, og kom de mosede bananer i.

  • 3.
    Skær dadlerne i tern, og bland i æggeblandingen sammen med grofthakkede valnødder.

  • 4.
    Vend til sidst melblandingen i.

  • 5.
    Smør en muffinbakke med 12 huller med smør eller olie, og kom dejen i.

  • 6.
    Bages i 12-15 min. ved 175°C.

  • 7.
    Lad muffinsene køle af.

  • 8.
    Hak dadlerne fint til topping, og rør sammen med vand og kakao til en cremet topping.

  • 9.
    Pynt muffinsene med toppingen, og drys evt. med lidt hakkede valnødder.

  • 10.
    Opbevares i lufttæt beholder i op til 3 dage.

  • 11.
    Kan også fryses inden toppingen kommer på.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
18440 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1420 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.7 g
Protein: 5.9 %4.9 g
Kulhydrat: 44.9 %37.5 g
Fedt: 49.2 %18.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;