6 personer
225 g hvedemel
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kanel
1 tsk bagepulver
180 g smeltet smør
2 æg
2 meget modne bananer (200 g)
150 g dadler uden sten
100 g valnødder
Topping: 200 g dadler uden sten
1 spsk kakao
½ dl vand
Evt. 25 g valnødder til pynt
12 stk.
Bland mel med ingefær, kanel og bagepulver. Bland smeltet smør med æg, og kom de mosede bananer i. Skær dadlerne i tern, og bland i æggeblandingen sammen med grofthakkede valnødder. Vend til sidst melblandingen i. Smør en muffinbakke med 12 huller med smør eller olie, og kom dejen i. Bages i 12-15 min. ved 175°C. Lad muffinsene køle af.
Hak dadlerne fint til topping, og rør sammen med vand og kakao til en cremet topping. Pynt muffinsene med toppingen, og drys evt. med lidt hakkede valnødder. Opbevares i lufttæt beholder i op til 3 dage. Kan også fryses inden toppingen kommer på.
Energi pr. stk.: 1386KJ/331Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,7 g.
Kulhydrat: 40 g.
Fedt: 21,2 g.