Banan-kryddermuffins med dadler

fork and spoon
Brød og kager
clock
30-60 min
Banan-kryddermuffins med dadler
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

225 g hvedemel

1 tsk stødt ingefær

1 tsk stødt kanel

1 tsk bagepulver

180 g smeltet smør

2 æg

2 meget modne bananer (200 g)

150 g dadler uden sten

100 g valnødder

Topping: 200 g dadler uden sten

1 spsk kakao

½ dl vand

Evt. 25 g valnødder til pynt

Sådan gør du

12 stk.

Bland mel med ingefær, kanel og bagepulver. Bland smeltet smør med æg, og kom de mosede bananer i. Skær dadlerne i tern, og bland i æggeblandingen sammen med grofthakkede valnødder. Vend til sidst melblandingen i. Smør en muffinbakke med 12 huller med smør eller olie, og kom dejen i. Bages i 12-15 min. ved 175°C. Lad muffinsene køle af.

Hak dadlerne fint til topping, og rør sammen med vand og kakao til en cremet topping. Pynt muffinsene med toppingen, og drys evt. med lidt hakkede valnødder. Opbevares i lufttæt beholder i op til 3 dage. Kan også fryses inden toppingen kommer på.

 

Energi pr. stk.: 1386KJ/331Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,7 g.
Kulhydrat: 40 g.
Fedt: 21,2 g.