4 personer
750 g persillerødder
3 skalotteløg
2+2 spsk. olivenolie
1 dl balsamicoeddike
1 spsk. timian + ekstra til servering
4 hjertesalater
Saft af ¼ citron
Salt og sort peber
Skræl persillerødderne. Flæk evt. store rødder og forkog dem i saltet vand i 5 min. Lad dem dryppe af i en sigte. Hak skalotteløg fint og steg på en stor pande med 2 spsk. olivenolie ved medium varme, til de er blanke. Kom balsamicoeddike i panden sammen med persillerødder og timian og vend det sammen. Lad det simre i 5-10 min., mens eddiken koger ind. Sluk for varmen. Servér oven på blade af hjertesalat vendt med 2 spsk. olivenolie, citronsaft, salt og peber. Pynt med ekstra timian.
Energi pr. person: 1067KJ/225Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 1,8 g.
Kulhydrat: 7,3 g.
Fedt: 5,1 g.