HjemOpskrifterBalsamicoglaserede persillerødder med timian på blandet grøn salat

Balsamicoglaserede persillerødder med timian på blandet grøn salat

Måltidstype:
Ikke angivet
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 750 g persillerødder
  • 3 skalotteløg
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 dl hvid balsamicoeddike
  • 1 spsk tørret timian + lidt til servering
  • 4 hjertesalat
  • saft fra ¼ citron (usprøjtet)
  • salt og sort peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skræl persillerødderne.

  • 2.
    Flæk evt. store rødder og forkog dem i saltet vand i 5 min.

  • 3.
    Lad dem dryppe af i en sigte.

  • 4.
    Hak skalotteløg fint og steg på en stor pande med 2 spsk. olivenolie ved medium varme, til de er blanke.

  • 5.
    Kom balsamicoeddike i panden sammen med persillerødder og timian og vend det sammen.

  • 6.
    Lad det simre i 5-10 min., mens eddiken koger ind.

  • 7.
    Sluk for varmen.

  • 8.
    Servér oven på blade af hjertesalat vendt med 2 spsk. olivenolie, citronsaft, salt og peber.

  • 9.
    Pynt med ekstra timian.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4163 kj / 995 kcal
Næringsindhold pr. 100g
240 kj / 57 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.9 g
Protein: 11.5 %1.6 g
Kulhydrat: 31.9 %4.5 g
Fedt: 56.5 %3.7 g
Alkohol: 0.1 %0.0 g
;