HjemOpskrifterBalsamicobraiseret tykkam med gremolata

Balsamicobraiseret tykkam med gremolata

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
tykkam:
  • 800 g oksetykkamme
  • salt og sort peber
  • 500 g skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 200 g gulerødder
  • 2 stilke bladselleri
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvedemel
  • 2 dl hvid balsamicoeddike
  • 4 dl vand
  • 2 laurbærblade
  • 2 rosmarinkviste
gremolata:
  • 1 bundt bredbladet persille
  • revet skal fra 1 citron (usprøjtet)
  • 1 fed hvidløg
  • salt og sort peber

Sådan gør du

  • 1.
    Tykkam Skær kødet i store tern og krydr med salt og peber.

  • 2.
    Skær løg i både og hvidløg i skiver.

  • 3.
    Skær gulerødder og bladselleri i fine tern.

  • 4.
    Varm olien i en gryde og brun kødet godt på alle sider.

  • 5.
    Tag kødet op og læg til side, og kom grøntsagerne i gryden.

  • 6.
    Steg dem i 5 minutter.

  • 7.
    Drys melet over og rist det af sammen med grøntsagerne.

  • 8.
    Tilsæt kød, balsamico, vand, laurbærblade og rosmarin.

  • 9.
    Lad retten simre under låg i cirka 1½ time eller til kødet er mørt.

  • 10.
    Tilsæt mere vand, hvis væden koger for meget ind.

  • 11.
    Gremolata Hak persillen og bland den med citronskal og knust hvidløg.

  • 12.
    Krydr med salt og peber og drys over retten ved servering.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9260 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
388 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 30.9 %7.0 g
Kulhydrat: 15.1 %3.4 g
Fedt: 54 %5.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;