Balsamicobraiseret tykkam med gremolata

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Tykkam

800 g oksetykkam
Salt og peber
500 g skalotteløg
2 fed hvidløg
200 g gulerødder
2 stængler bladselleri
2 spsk. olivenolie
1 spsk. hvedemel
200 ml balsamicoeddike
4 dl vand
2 laurbærblade
2 kviste frisk rosmarin

Gremolata

1 lille bundt bredbladet persille
Revet skal af 1 ubehandlet citron
1 fed hvidløg
Salt og peber

Sådan gør du

Tykkam

Skær kødet i store tern og krydr med salt og peber. Skær løg i både og hvidløg i skiver. Skær gulerødder og bladselleri i fine tern. Varm olien i en gryde og brun kødet godt på alle sider. Tag kødet op og læg til side, og kom grøntsagerne i gryden. Steg dem i 5 minutter. Drys melet over og rist det af sammen med grøntsagerne. Tilsæt kød, balsamico, vand, laurbærblade og rosmarin. Lad retten simre under låg i cirka 1½ time eller til kødet er mørt. Tilsæt mere vand, hvis væden koger for meget ind.

Gremolata

Hak persillen og bland den med citronskal og knust hvidløg. Krydr med salt og peber og drys over retten ved servering.

Energi pr. person:
2462 kJ (588 kcal)

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9 g
Kulhydrat: 6,2 g
Fedt: 7,4 g