Bagte rødbeder med feta, citron, æbler og mynte

fork and spoon
Salater
clock
30-60 min
Bagte rødbeder med feta, citron, æbler og mynte
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

800 g rødbeder

1 dl olivenolie

Saften af 1 usprøjtet citron

3 spsk flydende honning

1 tsk tørret chili

1 tsk seasalt

 

Topping:

Revet skal af 1 usprøjtet citron

100 g fetaost

2 røde æbler

1 dl hakket mynte

 

Tilbehør: Kan bruges som tilbehør til alle vegetar- og kødretter.

 

Tip: Du kan evt. bruge kapers eller kæmpe kapers i skiver som topping.

Sådan gør du

Skræl rødbederne og skær bund og top af. Skær dem i grove tern på 3 x 3 cm. Kom dem i en skål med olivenolie, citronsaft, flydende honning, tørret chili og salt. Vend det godt sammen. Kom det hele i en bradepande, og fordel det godt ud, så rødbederne ikke ligger for tæt. Giv dem ca. 30-35 minutter ved 200°C, og vend dem undervejs. De skal stadig have ”bid”, når de tages ud af ovnen. Lad dem afkøle.

Anret de bagte rødbeder i en flot salatskål, top med feta i brud, æbler skåret i tern, revet citronskal og hakket mynte.

 

Energi pr. person: 1884 kJ / 449 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,0 g
Fedt: 8,5 g
Kulhydrat: 11,0 g