HjemOpskrifterBagte rødbeder med feta, citron, æbler og mynte

Bagte rødbeder med feta, citron, æbler og mynte

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 800 g rødbeder
  • 1 dl olivenolie
  • saften af 1 citron (usprøjtet)
  • 3 spsk flydende honning
  • 1 tsk tørret chiliflage
  • 1 tsk havsalt
topping
  • saften af 1 citron (usprøjtet)
  • 100 g Puck® salatost i blok
  • 2 røde æbler
  • 1 dl hakket mynte

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skræl rødbederne og skær bund og top af.

  • 2.
    Skær dem i grove tern på 3 x 3 cm.

  • 3.
    Kom dem i en skål med olivenolie, citronsaft, flydende honning, tørret chili og salt.

  • 4.
    Vend det godt sammen.

  • 5.
    Kom det hele i en bradepande, og fordel det godt ud, så rødbederne ikke ligger for tæt.

  • 6.
    Giv dem ca. 30-35 minutter ved 200°C, og vend dem undervejs.

  • 7.
    De skal stadig have ”bid”, når de tages ud af ovnen.

  • 8.
    Lad dem afkøle.

  • 9.
    Anret de bagte rødbeder i en flot salatskål, top med feta i brud, æbler skåret i tern, revet citronskal og hakket mynte.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7677 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
471 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.9 g
Protein: 5.7 %1.6 g
Kulhydrat: 39.3 %10.9 g
Fedt: 55 %7.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;