Bagte meatballs med tomatsauce

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Bagte meatballs med tomatsauce
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 medium løg

600 g hakket oksekød 8-14%

1 æg. ½ dl rasp

1 håndfuld persille

2 spsk. revet parmesan

1 tsk. revet usprøjtet citronskal

½ dl vand

Salt og sort peber

2 gulerødder

1 fed hvidløg

1 spsk. olivenolie

2 dåser hakkede tomater

 

Tilbehør:

400 g pasta

Sådan gør du

Hak løget fint og bland halvdelen med hakket oksekød, æg, rasp, hakket persille, parmesan, citronskal og vand. Krydr godt med salt og peber. Lad farsen trække, mens du laver tomatsaucen. Skræl og riv gulerødderne og hak hvidløget fint. Varm olien i en gryde og steg resten af løget sammen med gulerødderne i 5 min. Tilsæt hvidløg og steg videre i 1 min. Tilsæt tomater og smag saucen til med salt og peber. Kom sovsen i et ovnfast fad. Form farsen til mellemstore kødboller og læg dem ned i sovsen.

Kom fadet i en 200°C ovn og bag kødbollerne i 15 min. til de er helt gennemstegte. Server med kogt pasta og parmesanost.

 

Energi pr. person: 3272KJ/782Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,2 g.
Kulhydrat: 16,2 g.
Fedt: 4,1 g.