HjemOpskrifterBagte meatballs med tomatsauce

Bagte meatballs med tomatsauce

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 600 g hakket oksekød (ca. 12% fedt)
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 0.5 dl rasp
  • 1 bundt kruspersille
  • 2 spsk revet parmesanost
  • 1 tsk revet citronskal (usprøjtet)
  • 0.5 dl vand
  • salt & sort peber
  • 2 gulerødder
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 dåser hakkede tomater
tilbehør
  • 400 g tørret pasta

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Hak løget fint og bland halvdelen med hakket oksekød, æg, rasp, hakket persille, parmesan, citronskal og vand.

  • 2.
    Krydr godt med salt og peber.

  • 3.
    Lad farsen trække, mens du laver tomatsaucen.

  • 4.
    Skræl og riv gulerødderne og hak hvidløget fint.

  • 5.
    Varm olien i en gryde og steg resten af løget sammen med gulerødderne i 5 min.

  • 6.
    Tilsæt hvidløg og steg videre i 1 min.

  • 7.
    Tilsæt tomater og smag saucen til med salt og peber.

  • 8.
    Kom sovsen i et ovnfast fad.

  • 9.
    Form farsen til mellemstore kødboller og læg dem ned i sovsen.

  • 10.
    Kom fadet i en 200°C ovn og bag kødbollerne i 15 min. til de er helt gennemstegte.

  • 11.
    Server med kogt pasta og parmesanost.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13668 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
616 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 24.1 %8.7 g
Kulhydrat: 43.5 %15.8 g
Fedt: 32.4 %5.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;