HjemOpskrifterBagte halve kartofler med gorgonzola og dadel-bacon-topping

Bagte halve kartofler med gorgonzola og dadel-bacon-topping

Måltidstype:
Tilbehør
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 bagekartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 175 g medjoul- dadler
  • 25 g valnødder
  • 125 g bacon i tern
  • 1 dl kruspersille
  • 100 g gorgonzola
  • 100 g økologisk creme fraiche 9%

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skrub kartoflerne rene, og dup dem tørre.

  • 2.
    Halver dem på langs, rids ca. 1 cm ned i dem på kryds og tværs med en urtekniv, og gnid dem med olien.

  • 3.
    Krydr med salt og peber, og læg dem med skæresiden opad i et ovnfast fad.

  • 4.
    Bag i 50 min.

  • 5.
    Fjern stenene fra dadlerne, og skær dem i tern.

  • 6.
    Hak valnødderne groft.

  • 7.
    Steg bacon i en tør pande.

  • 8.
    Når det begynder at blive sprødt, tilsættes dadler og valnødder.

  • 9.
    Krydr med lidt peber, og steg det i 2 min.

  • 10.
    Vend til sidst grofthakket persille i.

  • 11.
    Smuldr blåskimmelosten ned i cremefraichen, og rør det sammen.

  • 12.
    Smag til med lidt salt og peber.

  • 13.
    Server de bagte kartofler med blåskimmelcremen og dadel-bacon-topping.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10276 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
660 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.4 g
Protein: 10.8 %4.2 g
Kulhydrat: 49.2 %19.1 g
Fedt: 40 %7.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;