Bagte halve kartofler med gorgonzola og dadel-bacon-topping

fork and spoon
Tilbehør
clock
30-60 min
Bagte halve kartofler med gorgonzola og dadel-bacon-topping
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 bagekartofler

1 spsk. olivenolie

Salt og sort peber

175 g medjoul-dadler

25 g valnødder

125 g bacon i tern

1 håndfuld persille

100 g gorgonzola

100 g cremefraiche 9 %
 

Sådan gør du

Skrub kartoflerne rene, og dup dem tørre. Halver dem på langs, rids ca. 1 cm ned i dem på kryds og tværs med en urtekniv, og gnid dem med olien. Krydr med salt og peber, og læg dem med skæresiden opad i et ovnfast fad. Bag i 50 min. Fjern stenene fra dadlerne, og skær dem i tern. Hak valnødderne groft. Steg bacon i en tør pande. Når det begynder at blive sprødt, tilsættes dadler og valnødder. Krydr med lidt peber, og steg det i 2 min. Vend til sidst grofthakket persille i. Smuldr blåskimmelosten ned i cremefraichen, og rør det sammen. Smag til med lidt salt og peber. Server de bagte kartofler med blåskimmelcremen og dadel-bacon-topping.  

 

Energi pr. person: 2303KJ/550Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 4,9 g. 
Kulhydrat: 20,2 g. 
Fedt: 6,7 g.