4 personer
4 bagekartofler
1 spsk. olivenolie
Salt og sort peber
175 g medjoul-dadler
25 g valnødder
125 g bacon i tern
1 håndfuld persille
100 g gorgonzola
100 g cremefraiche 9 %
Skrub kartoflerne rene, og dup dem tørre. Halver dem på langs, rids ca. 1 cm ned i dem på kryds og tværs med en urtekniv, og gnid dem med olien. Krydr med salt og peber, og læg dem med skæresiden opad i et ovnfast fad. Bag i 50 min. Fjern stenene fra dadlerne, og skær dem i tern. Hak valnødderne groft. Steg bacon i en tør pande. Når det begynder at blive sprødt, tilsættes dadler og valnødder. Krydr med lidt peber, og steg det i 2 min. Vend til sidst grofthakket persille i. Smuldr blåskimmelosten ned i cremefraichen, og rør det sammen. Smag til med lidt salt og peber. Server de bagte kartofler med blåskimmelcremen og dadel-bacon-topping.
Energi pr. person: 2303KJ/550Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,9 g.
Kulhydrat: 20,2 g.
Fedt: 6,7 g.