HjemOpskrifterBagte donuts med sommerens jordbær

Bagte donuts med sommerens jordbær

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Donutdej:
  • 1 vaniljestang
  • 130 g rørsukker
  • 2 æg
  • 100 g smeltet smør
  • 170 g hvedemel
  • 1.5 tsk bagepulver
  • 0.5 tsk stødt kardemomme
  • 0.25 tsk stødt muskatnød
  • 80 ml sødmælk
Jordbær chokoladeglasur:
  • 400 g jordbær
  • 180 g hvid chokolade
I øvrigt:
  • frysetørret bær
  • guldstøv
  • skovsyre

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud.

  • 2.
    Mas dem sammen med lidt af sukkeret.

  • 3.
    Pisk vaniljesukker, sukker og æg til en let og luftig æggesnaps.

  • 4.
    Vend det smeltede og afkølet smør i.

  • 5.
    Bland hvedemel, bagepulver og krydderier og sigt det i dejen.

  • 6.
    Tilsæt mælken og rør forsigtigt sammen.

  • 7.
    Kom dejen i en pose og klip et lille hul for enden.

  • 8.
    Spray formen med sprayfedt og fordel halvdelen af dejen i formene til kanten - hvis du ikke har donutforme, kan du sagtens lave dem i muffinsforme.

  • 9.
    Bag dem ved 190 °C varmluft i ca. 10 min.

  • 10.
    Gentag til du har 12 donuts.

  • 11.
    Lad dem køle af på en bagerist.

  • 12.
    Varm jordbærrene op i en gryde, og lad dem afgive væde (du skal bruge 1 dl jordbærsaft).

  • 13.
    Hak chokoladen fint og kom den op i en skål.

  • 14.
    Hæld den varme jordbærsaft over chokoladen og rør forsigtigt sammen.

  • 15.
    Dyb de afkølede donuts i jordbærglasuren, så halvdelen af donuts er dækket med jordbærglasur.

  • 16.
    Pres frysetørrede jordbær igennem i lille si, og drys med lidt jordbærstøv, og drys med små frysetørrede jordbær.

  • 17.
    Pynt med guldstøv og blomster (brug hvad du har i haven eller kan skaffe efter sæson)

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13604 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1156 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 5.5 %3.7 g
Kulhydrat: 48.4 %32.9 g
Fedt: 46.1 %14.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;