4 personer
Donutdej
1 god vaniljestang
130 g lyst rørsukker
2 æg, str M/L
100 g smeltet smør
170 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
½ tsk kardemomme
1 knvsp muskatnørd
80 ml sødmælk
Jordbær chokoladeglasur
400 g jordbær
180 g god hvid chokolade
I øvrigt
Lidt frysetørrende jordbær
Lidt guldstøv
Rød skovsyre
Antal: 12 stk. Tid: 1 time
Bagte donuts med sommerens jordbær
Den bagte donuts har ikke samme skorpe som den stegte, men smager mere som
en god luftig bolle. smagen af sommerens første jordbær og chokolade i en bagt
donuts smager fortryllende.
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Mas dem sammen med lidt af sukkeret. Pisk vaniljesukker, sukker og æg til en let og luftig æggesnaps. Vend det smeltede og afkølet smør i. Bland hvedemel, bagepulver og krydderier og sigt det i dejen. Tilsæt mælken og rør forsigtigt sammen. Kom dejen i en pose og klip et lille hul for enden. Spray formen med sprayfedt og fordel halvdelen af dejen i formene til kanten - hvis du ikke har donutforme, kan du sagtens lave dem i muffinsforme. Bag dem ved 190 °C varmluft i ca. 10 min. Gentag til du har 12 donuts. Lad dem køle af på en bagerist.
Varm jordbærrene op i en gryde, og lad dem afgive væde (du skal bruge 1 dl jordbærsaft). Hak chokoladen fint og kom den op i en skål. Hæld den varme jordbærsaft over chokoladen og rør forsigtigt sammen. Dyb de afkølede donuts i jordbærglasuren, så halvdelen af donuts er dækket med jordbærglasur.
Pres frysetørrede jordbær igennem i lille si, og drys med lidt jordbærstøv, og drys med små frysetørrede jordbær. Pynt med guldstøv og blomster (brug hvad du har i haven eller kan skaffe efter sæson, se side 7
for inspiration).
Energi pr. person: 1239,5 KJ/296,1 Kcal
Næringsindhold pr. 100 g.:
Protein: 4,6 g.
Kulhydrat: 36,9 g.
Fedt: 14,7 g