Bagte donuts med sommerens jordbær

fork and spoon
Dessert
clock
30-60 min
Bagte  donuts med jordbær
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Donutdej

1 god vaniljestang

130 g lyst rørsukker

2 æg, str M/L

100 g smeltet smør

170 g hvedemel

1½ tsk bagepulver

½ tsk kardemomme

1 knvsp muskatnørd

80 ml sødmælk

 

Jordbær chokoladeglasur

400 g jordbær

180 g god hvid chokolade

 

I øvrigt

Lidt frysetørrende jordbær

Lidt guldstøv

Rød skovsyre

Sådan gør du

Antal: 12 stk. Tid: 1 time

Bagte donuts med sommerens jordbær

Den bagte donuts har ikke samme skorpe som den stegte, men smager mere som

en god luftig bolle. smagen af sommerens første jordbær og chokolade i en bagt

donuts smager fortryllende.

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Mas dem sammen med lidt af sukkeret. Pisk vaniljesukker, sukker og æg til en let og luftig æggesnaps. Vend det smeltede og afkølet smør i. Bland hvedemel, bagepulver og krydderier og sigt det i dejen. Tilsæt mælken og rør forsigtigt sammen. Kom dejen i en pose og klip et lille hul for enden. Spray formen med sprayfedt og fordel halvdelen af dejen i formene til kanten - hvis du ikke har donutforme, kan du sagtens lave dem i muffinsforme. Bag dem ved 190 °C varmluft i ca. 10 min. Gentag til du har 12 donuts. Lad dem køle af på en bagerist.

Varm jordbærrene op i en gryde, og lad dem afgive væde (du skal bruge 1 dl jordbærsaft). Hak chokoladen fint og kom den op i en skål. Hæld den varme jordbærsaft over chokoladen og rør forsigtigt sammen. Dyb de afkølede donuts i jordbærglasuren, så halvdelen af donuts er dækket med jordbærglasur.

Pres frysetørrede jordbær igennem i lille si, og drys med lidt jordbærstøv, og drys med små frysetørrede jordbær. Pynt med guldstøv og blomster (brug hvad du har i haven eller kan skaffe efter sæson, se side 7
for inspiration).

Energi pr. person: 1239,5 KJ/296,1 Kcal

 

Næringsindhold pr. 100 g.:

Protein: 4,6 g.

Kulhydrat: 36,9 g.

Fedt: 14,7 g