4 personer
2 store auberginer
2 spsk. olivenolie
Salt og sort peber
½ tsk. stødt spidskommen
40 g pinjekerner
1½ dl yoghurt naturel
2 spsk. finthakket mynte
2 spsk. finthakket dild
4 spsk. granatæblekerner
Del auberginerne i halve og rids dem på kryds og tværs på skærefladen – ca. 1 cm ned i kødet. Dryp skærefladen med olie og krydr med salt, peber og spidskommen. Læg dem i et ovnfast fad med skindsiden nedad og bag dem i 20 min. ved 200°C. Rist pinjekernerne i en tør pande, til de er gyldne.
Bland en dressing af yoghurt, halvdelen af mynten og halvdelen af dilden. Smag til med salt og peber. Server de bagte auberginer toppet med dressing, pinjekerner, resten af krydderurterne og granatæblekerner.
Energi pr. person: 788KJ/188Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,2 g.
Kulhydrat: 4,1 g.
Fedt: 7,2 g.