HjemOpskrifterBagte auberginer med mynte, pinjekerner og granatæble

Bagte auberginer med mynte, pinjekerner og granatæble

Måltidstype:
Salater
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 store auberginer
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og sort peber
  • 0.5 tsk stødt spidskommen
  • 40 g pinjekerner
  • 150 g neutral yoghurt (1.5 dl)
  • 2 spsk finthakket mynte
  • 2 spsk finthakket frisk dild
  • 4 spsk granatæblekerner

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Del auberginerne i halve og rids dem på kryds og tværs på skærefladen – ca. 1 cm ned i kødet.

  • 2.
    Dryp skærefladen med olie og krydr med salt, peber og spidskommen.

  • 3.
    Læg dem i et ovnfast fad med skindsiden nedad og bag dem i 20 min. ved 200°C.

  • 4.
    Rist pinjekernerne i en tør pande, til de er gyldne.

  • 5.
    Bland en dressing af yoghurt, halvdelen af mynten og halvdelen af dilden.

  • 6.
    Smag til med salt og peber.

  • 7.
    Server de bagte auberginer toppet med dressing, pinjekerner, resten af krydderurterne og granatæblekerner.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
2885 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
330 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.2 g
Protein: 12.2 %2.4 g
Kulhydrat: 15.8 %3.1 g
Fedt: 72 %6.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;