HjemOpskrifterBagt torsk med persillepesto

Bagt torsk med persillepesto

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 600 g torskefileter
bagte rodfrugter
  • 1 kg rodfrugt
  • 2 løg i både
  • 2 spsk olie
persillepesto
  • 35 g afskallede mandler
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 2 fed hvidløg
  • lidt revet citronskal fra 1 citron (usprøjtet)
  • 1 dl olivenolie

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Bagte rodfrugter: Skær rodfrugterne i mindre stykker, og læg dem i et ovnfast fad.

  • 2.
    Vend dem med olie, salt og peber, og bag dem i ovnen ved 180 grader i 30-40 minutter, til de er møre.

  • 3.
    Persillepesto: Rist mandlerne let på en tør pande, til de bliver lysebrune.

  • 4.
    Lad dem afkøle.

  • 5.
    Blend dem sammen med persille, hvidløg, citronskal og olie til en lind pesto.

  • 6.
    Smag pestoen til med salt og peber.

  • 7.
    Fisk: Læg torskefileterne i et ovnfast fad smurt med lidt olie.

  • 8.
    Krydr fileterne med salt og peber.

  • 9.
    Smør pestoen på fisken i et jævnt lag.

  • 10.
    Bag fisken i ovnen i 10 minutter ved 180 grader.

  • 11.
    Tip: Du får det bedste resultat, når fiskestykkerne er nogenlunde lige tykke, så de bliver bagt ens.

  • 12.
    Fold evt. det tynde stykke ind under fisken, så der bliver et dobbelt lag fisk.

  • 13.
    Anden egnet fisk: Mørksej eller kulmule.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11530 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
548 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.8 g
Protein: 20.4 %6.6 g
Kulhydrat: 22.1 %7.1 g
Fedt: 57.5 %8.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;