Bagt torsk med persillepesto

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Bagt torsk med persillepesto
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

600 g torskefilet Bagte rodfrugter: 1 kg rodfrugter, f.eks. kartofler, gulerødder, persillerod, pastinak og selleri 2 løg i både 1-2 spsk olie Persillepesto: 35 g afskallede mandler 1 bundt bredbladet persille 1-2 fed hvidløg lidt revet citronskal fra 1 økologisk citron 1 dl olivenolie

Sådan gør du

Bagte rodfrugter:

Skær rodfrugterne i mindre stykker, og læg dem i et ovnfast fad.
Vend dem med olie, salt og peber, og bag dem i ovnen ved 180 grader i 30-40 minutter, til de er møre.

Persillepesto:

Rist mandlerne let på en tør pande, til de bliver lysebrune. Lad dem afkøle.
Blend dem sammen med persille, hvidløg, citronskal og olie til en lind pesto.
Smag pestoen til med salt og peber.

Fisk:

Læg torskefileterne i et ovnfast fad smurt med lidt olie.
Krydr fileterne med salt og peber.
Smør pestoen på fisken i et jævnt lag.
Bag fisken i ovnen i 10 minutter ved 180 grader.

Tip: Du får det bedste resultat, når fiskestykkerne er nogenlunde lige tykke, så de bliver bagt ens. Fold evt. det tynde stykke ind under fisken, så der bliver et dobbelt lag fisk.

Anden egnet fisk:
Mørksej eller kulmule