4 personer
2 skiver hvedebrød
50 g pinjekerner
75 g pesto
600 g lyssejfilet eller tilsvarende, uden skind
2 squash
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
2 tsk. revet citronskal
2 spsk. citronsaft
Salt og sort peber
1 håndfuld bredbladet persille
Kom brødet i en minihakker eller foodprocessor, og hak det groft sammen med pinjekerner. Rør det sammen med pesto. Del fisken i 4 portionsstykker, kom dem i et ovnfast fad med bagepapir i bunden, og smør brødblandingen på toppen. Inden fisken kommes i ovnen, forberedes de 2 squash: Skær dem i lange brede strimler, og hak hvidløget fint. Varm olien i en sauterpande, og kom squashstrimlerne i. Vend dem rundt i olien, og steg ved middel varme i 5 min. Tilsæt hvidløg, citronskal og -saft, og krydr med lidt salt og peber. Steg videre et par minutter, og sluk så for varmen. Bag imens fisken i 12 min. ved 200°C. Ved servering vendes grofthakket persille i de sauterede squash.
Energi pr. person: 1494KJ/397Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9 g.
Kulhydrat: 3,2 g.
Fedt: 5,6 g.