HjemOpskrifterBagt lyssej med pesto og sprød pinjekernetopping og sauterede squash

Bagt lyssej med pesto og sprød pinjekernetopping og sauterede squash

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
0-30 min
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 50 g pinjekerner
  • 2 skiver hvedebrød
  • ¾ dl Pesto
  • 600 g lyssejfilet eller tilsvarende, uden skind
  • 2 grønne squash
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk revet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • salt og sort peber
  • 1 dl bredbladet persille

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kom brødet i en minihakker eller foodprocessor, og hak det groft sammen med pinjekerner.

  • 2.
    Rør det sammen med pesto.

  • 3.
    Del fisken i 4 portionsstykker, kom dem i et ovnfast fad med bagepapir i bunden, og smør brødblandingen på toppen.

  • 4.
    Inden fisken kommes i ovnen, forberedes de 2 squash: Skær dem i lange brede strimler, og hak hvidløget fint.

  • 5.
    Varm olien i en sauterpande, og kom squashstrimlerne i.

  • 6.
    Vend dem rundt i olien, og steg ved middel varme i 5 min.

  • 7.
    Tilsæt hvidløg, citronskal og -saft, og krydr med lidt salt og peber.

  • 8.
    Steg videre et par minutter, og sluk så for varmen.

  • 9.
    Bag imens fisken i 12 min. ved 200°C.

  • 10.
    Ved servering vendes grofthakket persille i de sauterede squash.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5435 kj / 1299 kcal
Næringsindhold pr. 100g
595 kj / 142 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 41.7 %14.6 g
Kulhydrat: 20.6 %7.2 g
Fedt: 37.7 %6.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;