Bagt laks med lækker perlebygsalat

30-60 min
4 personer

Ingredienser

4 laksefileter

salt og kværnet peber

 

Urtetopping:

2 dl koriander, basilikum og chili oregano

1 spsk. citron skal

1 spsk. citron saft

1 spsk. olivenolie

salt og kværnet peber

 

Perlebyg salat:

400 g kogt perlebyg

150 g edamame bønner

150 g kogte grønne bønner

100 g granatæblekerner

½ dl olivenolie

salt og kværnet peber

 

Syltet rødløg:

1 rødløg i tynde både

3 spsk. rødvinseddike

2 spsk. sukker

Tilberedning:

Kom både af rødløg i en skål med rødvinseddike og sukker, lad sukkeret opløses i eddike og rør rundt. Skal cirka trække i 15 min

Kom laksestykkerne på et stykke bagepapir i et ovnfast fad og krydr med salt og peber. Bages ved 200 grader i 10 min. til laksen føles fast.

Bland urtetopping sammen og kom den på færdigbagte laks.

Bland perlebyg, edamame bønner, grønne bønner og granatæblekerner sammen.

Vend de syltede rødløg med sukker eddiken i salaten og vend olivenolie i, smag til med salt og peber.

Server laksen med urtetopping og perlebygsalat.

 

Energi pr. person:  2254 Kj/  537 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9 g.
Kulhydrat: 13 g.
Fedt: 6 g. 

Tilberedning:

Kom både af rødløg i en skål med rødvinseddike og sukker, lad sukkeret opløses i eddike og rør rundt. Skal cirka trække i 15 min

Kom laksestykkerne på et stykke bagepapir i et ovnfast fad og krydr med salt og peber. Bages ved 200 grader i 10 min. til laksen føles fast.

Bland urtetopping sammen og kom den på færdigbagte laks.

Bland perlebyg, edamame bønner, grønne bønner og granatæblekerner sammen.

Vend de syltede rødløg med sukker eddiken i salaten og vend olivenolie i, smag til med salt og peber.

Server laksen med urtetopping og perlebygsalat.

 

Energi pr. person:  2254 Kj/  537 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9 g.
Kulhydrat: 13 g.
Fedt: 6 g.