HjemOpskrifterBagt laks med lækker perlebygsalat

Bagt laks med lækker perlebygsalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 laksefileter
  • salt og friskkværnet peber
urtetopping:
  • 2 dl koriander, frisk basilikum og chili oregano
  • 1 spsk citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
perlebyg salat:
  • 400 g kogt perlebyg
  • 150 g edamamebønner
  • 150 g kogte grønne bønner
  • 100 g granatæblekerner
  • 0.5 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
syltet rødløg:
  • 1 rødløg i tynde både
  • 3 spsk rødvinseddike
  • 2 spsk sukker

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kom både af rødløg i en skål med rødvinseddike og sukker, lad sukkeret opløses i eddike og rør rundt.

  • 2.
    Skal cirka trække i 15 min Kom laksestykkerne på et stykke bagepapir i et ovnfast fad og krydr med salt og peber.

  • 3.
    Bages ved 200 grader i 10 min. til laksen føles fast.

  • 4.
    Bland urtetopping sammen og kom den på færdigbagte laks.

  • 5.
    Bland perlebyg, edamame bønner, grønne bønner og granatæblekerner sammen.

  • 6.
    Vend de syltede rødløg med sukker eddiken i salaten og vend olivenolie i, smag til med salt og peber.

  • 7.
    Server laksen med urtetopping og perlebygsalat.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14179 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
918 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.9 g
Protein: 19.2 %10.3 g
Kulhydrat: 41.3 %22.3 g
Fedt: 39.5 %9.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;