4 personer
1 nakkefilet, ca. 2 kg
1 dl vand
Pulled pork rub:
1 dl ketchup
1 spsk. salt
1 spsk. paprika
2 tsk. chiliflager
2 tsk. stødt koriander
2 tsk. stødt ingefær
2 tsk. hvidløgssalt
Sort kværnet peber
Bagt kartoffel:
8 vaskede bagekartofler
Syltede løg:
90 g sukker
1 dl æbleeddike
1 dl vand
2 rødløg, skåret i tynde både
Asiatisk salat:
2 spsk. soyasauce
4 spsk. sød chilisauce
2 spsk. risvin-eddike
30 g fintrevet ingefær
2 spsk. vindruekerneolie
500 g. fintsnittet rødkål
2 pærer, skåret i tynde både
3 fintsnittet forårsløg
Frisk koriander
1 lime, skåret i både
Rør ketchup, salt, paprika, chiliflager, koriander, ingefær, hvidløgssalt og kværnet peber sammen. Læg nakkefileten i et ovnfast fad. Gnid marinaden grundigt ind i kødet. Hæld vand i fadet og dæk med folie. Steg nakkefileten ved 150° i ca. 5 timer til kødet er mørt.
Bag kartoflerne møre i ovnen ved 150° i ca. 1,5-2 timer – hold dem lune.
Bring sukker, eddike og vand i kog i en gryde. Tilsæt løg og lad dem simre i ca. 1-2 minutter. Tag løgene op og kog lagen kraftigt ind til der er ca. 1 dl. tilbage. Vend løgene i lagen og sæt dem til side.
Pisk soya, chilisauce, risvin-eddike, ingefær og olie sammen. Vend dressingen med rødkål og pærer og drys med forårsløg. Riv kødet fra hinanden med to gafler og bland det godt sammen med kødsaften i fadet. Lav et snit i kartoflerne og fyld dem med pulled pork og syltede løg. Drys med frisk koriander og server med rødkålssalat, limebåde og resten af pulled pork.
Energi pr. person: 2720 Kj/ 648 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,8 g.
Kulhydrat: 11,0 g.
Fedt: 4,1 g.