Bagt kartoffel med pulled pork, syltede løg og asiatisk salat

120+ min

Ingredienser

1 nakkefilet, ca. 2 kg

1 dl vand

 

Pulled pork rub:

1 dl ketchup

1 spsk. salt

1 spsk. paprika

2 tsk. chiliflager

2 tsk. stødt koriander

2 tsk. stødt ingefær

2 tsk. hvidløgssalt

Sort kværnet peber

 

Bagt kartoffel:

8 vaskede bagekartofler

 

Syltede løg:

90 g sukker

1 dl æbleeddike

1 dl vand

2 rødløg, skåret i tynde både

 

Asiatisk salat:

2 spsk. soyasauce

4 spsk. sød chilisauce

2 spsk. risvin-eddike

30 g fintrevet ingefær

2 spsk. vindruekerneolie

500 g. fintsnittet rødkål

2 pærer, skåret i tynde både

3 fintsnittet forårsløg

Frisk koriander

1 lime, skåret i både

Rør ketchup, salt, paprika, chiliflager, koriander, ingefær, hvidløgssalt og kværnet peber sammen. Læg nakkefileten i et ovnfast fad. Gnid marinaden grundigt ind i kødet. Hæld vand i fadet og dæk med folie. Steg nakkefileten ved 150° i ca. 5 timer til kødet er mørt.

Bag kartoflerne møre i ovnen ved 150° i ca. 1,5-2 timer – hold dem lune.

Bring sukker, eddike og vand i kog i en gryde. Tilsæt løg og lad dem simre i ca. 1-2 minutter. Tag løgene op og kog lagen kraftigt ind til der er ca. 1 dl. tilbage. Vend løgene i lagen og sæt dem til side.

Pisk soya, chilisauce, risvin-eddike, ingefær og olie sammen. Vend dressingen med rødkål og pærer og drys med forårsløg. Riv kødet fra hinanden med to gafler og bland det godt sammen med kødsaften i fadet. Lav et snit i kartoflerne og fyld dem med pulled pork og syltede løg. Drys med frisk koriander og server med rødkålssalat, limebåde og resten af pulled pork.

 

 

 

Energi pr. person: 2720 Kj/ 648 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,8 g.
Kulhydrat: 11,0 g.

Fedt: 4,1 g.

 

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.

Rør ketchup, salt, paprika, chiliflager, koriander, ingefær, hvidløgssalt og kværnet peber sammen. Læg nakkefileten i et ovnfast fad. Gnid marinaden grundigt ind i kødet. Hæld vand i fadet og dæk med folie. Steg nakkefileten ved 150° i ca. 5 timer til kødet er mørt.

Bag kartoflerne møre i ovnen ved 150° i ca. 1,5-2 timer – hold dem lune.

Bring sukker, eddike og vand i kog i en gryde. Tilsæt løg og lad dem simre i ca. 1-2 minutter. Tag løgene op og kog lagen kraftigt ind til der er ca. 1 dl. tilbage. Vend løgene i lagen og sæt dem til side.

Pisk soya, chilisauce, risvin-eddike, ingefær og olie sammen. Vend dressingen med rødkål og pærer og drys med forårsløg. Riv kødet fra hinanden med to gafler og bland det godt sammen med kødsaften i fadet. Lav et snit i kartoflerne og fyld dem med pulled pork og syltede løg. Drys med frisk koriander og server med rødkålssalat, limebåde og resten af pulled pork.

 

 

 

Energi pr. person: 2720 Kj/ 648 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,8 g.
Kulhydrat: 11,0 g.

Fedt: 4,1 g.

 

LÆS TILBUDSAVISEN