Bagt kartoffel med pulled pork, syltede løg og asiatisk salat

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 nakkefilet, ca. 2 kg

1 dl vand

 

Pulled pork rub:

1 dl ketchup

1 spsk. salt

1 spsk. paprika

2 tsk. chiliflager

2 tsk. stødt koriander

2 tsk. stødt ingefær

2 tsk. hvidløgssalt

Sort kværnet peber

 

Bagt kartoffel:

8 vaskede bagekartofler

 

Syltede løg:

90 g sukker

1 dl æbleeddike

1 dl vand

2 rødløg, skåret i tynde både

 

Asiatisk salat:

2 spsk. soyasauce

4 spsk. sød chilisauce

2 spsk. risvin-eddike

30 g fintrevet ingefær

2 spsk. vindruekerneolie

500 g. fintsnittet rødkål

2 pærer, skåret i tynde både

3 fintsnittet forårsløg

Frisk koriander

1 lime, skåret i både

Sådan gør du

Rør ketchup, salt, paprika, chiliflager, koriander, ingefær, hvidløgssalt og kværnet peber sammen. Læg nakkefileten i et ovnfast fad. Gnid marinaden grundigt ind i kødet. Hæld vand i fadet og dæk med folie. Steg nakkefileten ved 150° i ca. 5 timer til kødet er mørt.

Bag kartoflerne møre i ovnen ved 150° i ca. 1,5-2 timer – hold dem lune.

Bring sukker, eddike og vand i kog i en gryde. Tilsæt løg og lad dem simre i ca. 1-2 minutter. Tag løgene op og kog lagen kraftigt ind til der er ca. 1 dl. tilbage. Vend løgene i lagen og sæt dem til side.

Pisk soya, chilisauce, risvin-eddike, ingefær og olie sammen. Vend dressingen med rødkål og pærer og drys med forårsløg. Riv kødet fra hinanden med to gafler og bland det godt sammen med kødsaften i fadet. Lav et snit i kartoflerne og fyld dem med pulled pork og syltede løg. Drys med frisk koriander og server med rødkålssalat, limebåde og resten af pulled pork.

 

 

 

Energi pr. person: 2720 Kj/ 648 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,8 g.
Kulhydrat: 11,0 g.

Fedt: 4,1 g.