HjemOpskrifterBagt kartoffel med pulled pork, syltede løg og asiatisk salat

Bagt kartoffel med pulled pork, syltede løg og asiatisk salat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 dl vand
  • 2 kg nakkefileter
pulled pork rub:
  • 1 dl tomatketchup
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk paprika
  • 2 tsk tørrede chiliflager
  • 2 tsk stødt koriander
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 2 tsk hvidløgssalt
  • friskkværnet peber
bagt kartoffel:
  • 8 bagekartofler
syltede løg:
  • 90 g sukker
  • 1 dl æbleeddike
  • 1 dl vand
  • 2 rødløg skåret i tynde både
Asiatisk salat:
  • 2 spsk sojasauce
  • 4 spsk sød chilisauce
  • 2 spsk risvinseddike
  • 30 g revet frisk ingefær
  • 2 spsk vindruekerneolie
  • 500 g fintsnittet rødkål
  • 2 pærer skåret i tynde både
  • 3 fintsnittet forårsløg
  • frisk koriander
  • 1 limefrugt skåret i både

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rør ketchup, salt, paprika, chiliflager, koriander, ingefær, hvidløgssalt og kværnet peber sammen.

  • 2.
    Læg nakkefileten i et ovnfast fad.

  • 3.
    Gnid marinaden grundigt ind i kødet.

  • 4.
    Hæld vand i fadet og dæk med folie.

  • 5.
    Steg nakkefileten ved 150° i ca. 5 timer til kødet er mørt.

  • 6.
    Bag kartoflerne møre i ovnen ved 150° i ca. 1,5-2 timer – hold dem lune.

  • 7.
    Bring sukker, eddike og vand i kog i en gryde.

  • 8.
    Tilsæt løg og lad dem simre i ca. 1-2 minutter.

  • 9.
    Tag løgene op og kog lagen kraftigt ind til der er ca. 1 dl. tilbage.

  • 10.
    Vend løgene i lagen og sæt dem til side.

  • 11.
    Pisk soya, chilisauce, risvin-eddike, ingefær og olie sammen.

  • 12.
    Vend dressingen med rødkål og pærer og drys med forårsløg.

  • 13.
    Riv kødet fra hinanden med to gafler og bland det godt sammen med kødsaften i fadet.

  • 14.
    Lav et snit i kartoflerne og fyld dem med pulled pork og syltede løg.

  • 15.
    Drys med frisk koriander og server med rødkålssalat, limebåde og resten af pulled pork.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
26963 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
458 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 25.9 %7.0 g
Kulhydrat: 35.6 %9.6 g
Fedt: 38.5 %4.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;