HjemOpskrifterIs med bagt hvid chokolade og stikkelsbærkompot

Is med bagt hvid chokolade og stikkelsbærkompot

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 100 g hvid chokolade
  • 400 g vaniljeflødeis
  • 200 g blommer (kan erstattes af anden frugt eller bær)
  • 100 g sukker

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Hak chokoladen og spred den ud på bagepapir, bag den ved 150 grader i 10 min. og lad den derefter køle af.

  • 2.
    Kom frugten i en lille gryde sammen med sukkeret og lad det simre 20 min.

  • 3.
    Serveringsforslag: Spis isen med den sprøde bagte chokolade og den syrlige kompot, enten lun eller kold.

  • 4.
    Denne vin er velegnet til retten: Sauternes Landiras. Opskriften er udarbejdet af kokken Mathias Holt.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7790 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
974 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.5 g
Protein: 4.3 %2.5 g
Kulhydrat: 59.6 %34.1 g
Fedt: 36.1 %9.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;