Bagt hokkaido med yoghurt, tomater og ristede græskarkerner

fork and spoon
Salater
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 hokkaidogræskar

2 spsk olivenolie

Salt og sort peber

1 tsk spidskommen

 ½ tsk paprika

1½ dl yoghurt naturel

1 håndfuld frisk mynte

250 g cherrytomater

Sådan gør du

Skær skallen af græskarret og del den i to. Skrab kernerne ud med en ske og gem. Del græskarret i både og vend dem i 1 spsk. olie, salt, peber og spidskommen. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir og bag møre i ovnen ved 200°C i 20 min. Kom kerner med pulp i en gryde med kogende vand og giv dem et kort opkog på et par minutter. Tag dem op af vandet, skyl med koldt vand og pil så kødet fra kernerne. Kogningen gør at det er nemmere at fjerne kødet fra kernerne. Vend kernerne med 1 spsk olie, paprika og lidt salt og rist dem sprøde i ovnen på en bageplade med bagepapir ved 200°C i 10-15 min.

Rør en dressing af yoghurt og halvdelen af mynten, finthakket. Smag til med salt og peber. Server de bagte græskarbåde med dressing, cherrytomater, resten af mynten og de ristede græskarkerner. 

 

Energi pr. person: 463KJ/111Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.:
Protein: 1,2 g.
Kulhydrat: 4,9 g.
Fedt: 2,9 g.