HjemOpskrifterBagt hokkaido med yoghurt, tomater og ristede græskarkerner

Bagt hokkaido med yoghurt, tomater og ristede græskarkerner

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 hokkaido græskar
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og sort peber
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 0.5 tsk paprika
  • 1.5 dl neutral yoghurt
  • 1 bæger mynteblade
  • 250 g cherrytomater

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær skallen af græskarret og del den i to.

  • 2.
    Skrab kernerne ud med en ske og gem.

  • 3.
    Del græskarret i både og vend dem i 1 spsk. olie, salt, peber og spidskommen.

  • 4.
    Bred dem ud på en bageplade med bagepapir og bag møre i ovnen ved 200°C i 20 min.

  • 5.
    Kom kerner med pulp i en gryde med kogende vand og giv dem et kort opkog på et par minutter.

  • 6.
    Tag dem op af vandet, skyl med koldt vand og pil så kødet fra kernerne.

  • 7.
    Kogningen gør at det er nemmere at fjerne kødet fra kernerne.

  • 8.
    Vend kernerne med 1 spsk olie, paprika og lidt salt og rist dem sprøde i ovnen på en bageplade med bagepapir ved 200°C i 10-15 min.

  • 9.
    Rør en dressing af yoghurt og halvdelen af mynten, finthakket.

  • 10.
    Smag til med salt og peber.

  • 11.
    Server de bagte græskarbåde med dressing, cherrytomater, resten af mynten og de ristede græskarkerner.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
2097 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
154 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.5 g
Protein: 13 %1.2 g
Kulhydrat: 34 %3.1 g
Fedt: 53 %2.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;