Bagt græskarsuppe med ristede kerner

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Bagt græskarsuppe
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 kg Hokkaido græskar, ( 600 g rent græskar kød) 2 spsk. olivenolie 1 tsk. sea salt ¼ tsk. stødt chili 1 tsk. koriander 2 spsk. olivenolie 2 fed hvidløg 150 g gulerødder i mindre stykker 150 g bladselleri i mindre stykker 1 liter grøntsagsbouillon Ristede græskarkerner: Hokaido kerner 75-100 g 2 spsk. olivenolie 1 tsk. seasalt Pynt: Cremefraiche 18 % Tilbehør: groft brød

Sådan gør du

Halvér græskar, skrab kernerne ud og gem dem. Skær skallen af Hokkaido græskar og skær kødet i store stykker. Læg dem på et stykke bagepapir på en bageplade og drys med olivenolie, seasalt, stødt chili og knuste koriander.

Bages ved 200 grader i ca. 30 min. til stykkerne er gyldne og møre, alt afhængig af størrelsen på stykkerne.

Varm olivenolie op i en gryde og sautér hvidløg, gulerødder og bladselleri i ca. 10 min. Kom de bagte stykker græskar sammen med grøntsagsbouillonen. Kog suppen i 15 min.

Blendes med stavblender og smages til med salt og peber.

Skyl græskarkernerne i koldt vand, kom dem på en bradepande og dup med køkkenrulle.

Tør dem i ovn ved 200 grader i 20 min.

Stil ovnen på 180 grader og dryp med olivenolie, seasalt og bag dem i ovnen ved 180 grader til de er gyldne, ristede og sprøde ca. 15 min.

Servér i skåle, pynt med ristede græskarkerner, 1 spsk. cremefraiche og brød.

 

Energi pr. person: 2236 kJ / 532 kcal
Energifordeling pr.100g:
Protein: 13 %
Kulhydrat: 45 %
Fedt: 42 %