HjemOpskrifterBagt græskarsuppe med ristede kerner

Bagt græskarsuppe med ristede kerner

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Suppe
  • 600 g rent græskar kød hokkaido græskar
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk havsalt
  • 0.25 tsk stødt chili
  • 1 tsk stødt koriander
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 150 g gulerødder i mindre stykker
  • 150 g bladselleri i mindre stykker
  • 1 liter grøntsagsbouillon
Ristede græskarkerner til topping
  • 100 g kerner af hokkaido græskar
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk havsalt
  • pynt: creme fraiche 18%
  • 1 tilbehør: groft brød

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Halvér græskar, skrab kernerne ud og gem dem.

  • 2.
    Skær skallen af Hokkaido græskar og skær kødet i store stykker.

  • 3.
    Læg dem på et stykke bagepapir på en bageplade og drys med olivenolie, seasalt, stødt chili og knuste koriander.

  • 4.
    Bages ved 200 grader i ca. 30 min. til stykkerne er gyldne og møre, alt afhængig af størrelsen på stykkerne.

  • 5.
    Varm olivenolie op i en gryde og sautér hvidløg, gulerødder og bladselleri i ca. 10 min.

  • 6.
    Kom de bagte stykker græskar sammen med grøntsagsbouillonen.

  • 7.
    Kog suppen i 15 min.

  • 8.
    Blendes med stavblender og smages til med salt og peber.

  • 9.
    Skyl græskarkernerne i koldt vand, kom dem på en bradepande og dup med køkkenrulle.

  • 10.
    Tør dem i ovn ved 200 grader i 20 min.

  • 11.
    Stil ovnen på 180 grader og dryp med olivenolie, seasalt og bag dem i ovnen ved 180 grader til de er gyldne, ristede og sprøde ca. 15 min.

  • 12.
    Servér i skåle, pynt med ristede græskarkerner, 1 spsk. cremefraiche og brød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4614 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
215 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 5.8 %0.7 g
Kulhydrat: 24.1 %3.0 g
Fedt: 70.1 %4.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;