HjemOpskrifterBagt fetapasta med tomater og basilikum

Bagt fetapasta med tomater og basilikum

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g cherrytomater
  • 200 g feta i et stykke
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 tsk chiliflager
  • 500 g tørret spaghetti eller linguine
  • 10 friske basilikumblade

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær hvidløg i tynde skiver, og læg i bunden af et ovnfast fad på ca. 25x35 cm.

  • 2.
    Læg tomaterne oven på, og lav plads til fetaen i midten.

  • 3.
    Dryp olie hen over det hele, og drys med lidt salt og peber samt chiliflager.

  • 4.
    Bag det ved 190°C i 30 min.

  • 5.
    Imens koges pastaen efter pakkens anvisning i letsaltet vand.

  • 6.
    Når pastaen er al dente, gemmes 1½ dl af kogevandet, inden resten sigtes fra.

  • 7.
    Mos med en gaffel let i fetaen og tomaterne, og hæld pastaen oven i.

  • 8.
    Vend det sammen, og brug kogevandet til at løsne lidt op i det, så sovsen bliver cremet.

  • 9.
    Drys med basilikumblade til sidst.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12015 kj / 2872 kcal
Næringsindhold pr. 100g
745 kj / 178 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.6 g
Protein: 14.9 %6.5 g
Kulhydrat: 56.9 %25.0 g
Fedt: 28.2 %5.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;