Bagt fetapasta med tomater og basilikum

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Bagt fetapasta med tomater og basilikum
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

2 fed hvidløg 

500 g cherrytomater 

200 g feta i ét stykke 

3 spsk. olivenolie 

Salt og sort peber 

1-2 tsk. chiliflager 

500 g linguine eller spaghetti 

1 håndfuld basilikumblade
 

Sådan gør du

Skær hvidløg i tynde skiver, og læg i bunden af et ovnfast fad på ca. 25x35 cm. Læg tomaterne oven på, og lav plads til fetaen i midten. Dryp olie hen over det hele, og drys med lidt salt og peber samt chiliflager. Bag det ved 190°C i 30 min. Imens koges pastaen efter pakkens anvisning i letsaltet vand. Når pastaen er al dente, gemmes 1½ dl af kogevandet, inden resten sigtes fra. Mos med en gaffel let i fetaen og tomaterne, og hæld pastaen oven i. Vend det sammen, og brug kogevandet til at løsne lidt op i det, så sovsen bliver cremet. Drys med basilikumblade til sidst.

 

Energi pr. person: 2848KJ/681Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 8 g. 
Kulhydrat: 29,6 g. 
Fedt: 6,6 g.