4 personer
2 fed hvidløg
500 g cherrytomater
200 g feta i ét stykke
3 spsk. olivenolie
Salt og sort peber
1-2 tsk. chiliflager
500 g linguine eller spaghetti
1 håndfuld basilikumblade
Skær hvidløg i tynde skiver, og læg i bunden af et ovnfast fad på ca. 25x35 cm. Læg tomaterne oven på, og lav plads til fetaen i midten. Dryp olie hen over det hele, og drys med lidt salt og peber samt chiliflager. Bag det ved 190°C i 30 min. Imens koges pastaen efter pakkens anvisning i letsaltet vand. Når pastaen er al dente, gemmes 1½ dl af kogevandet, inden resten sigtes fra. Mos med en gaffel let i fetaen og tomaterne, og hæld pastaen oven i. Vend det sammen, og brug kogevandet til at løsne lidt op i det, så sovsen bliver cremet. Drys med basilikumblade til sidst.
Energi pr. person: 2848KJ/681Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8 g.
Kulhydrat: 29,6 g.
Fedt: 6,6 g.