Avocadomousse med laksetatar

fork and spoon
Forret
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

2 modne avocado
100 g flødeost
Saft af ½ lime
½ blad husblas
Salt. ½ pasteuriseret æggehvide
200 g røget laks i skiver
1 lille bdt dild
1 skalotteløg
Sort peber

Sådan gør du

Kom avocadokødet i en foodprocessor sammen med flødeost og limesaft.

Blend det sammen til en creme.

Udblød husblas i koldt vand.

Vrid vandet af og opløs husblassen i 1 spsk kogende vand.

Blend den flydende husblas sammen med avocadocremen.

Smag til med salt.

Pisk æggehviden stiv og vend forsigtigt i avocadocremen.

Fyld cremen i 4 serveringsglas, dæk med plastfolie og kom i køleskabet 1 time eller mere.

Skær laksen i små tern og hak dilden groft.

Skær skalotteløg i små tern.

Vend laksen med dild og løg og krydr med peber.

Ved servering pyntes avocadomoussen med laksetatar.

 

Energi pr. person: 1164KJ/278Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 10,2 g.

Kulhydrat: 5,7 g.

Fedt: 14,7 g.