4 personer
2 modne avocado
100 g flødeost
Saft af ½ lime
½ blad husblas
Salt. ½ pasteuriseret æggehvide
200 g røget laks i skiver
1 lille bdt dild
1 skalotteløg
Sort peber
Kom avocadokødet i en foodprocessor sammen med flødeost og limesaft.
Blend det sammen til en creme.
Udblød husblas i koldt vand.
Vrid vandet af og opløs husblassen i 1 spsk kogende vand.
Blend den flydende husblas sammen med avocadocremen.
Smag til med salt.
Pisk æggehviden stiv og vend forsigtigt i avocadocremen.
Fyld cremen i 4 serveringsglas, dæk med plastfolie og kom i køleskabet 1 time eller mere.
Skær laksen i små tern og hak dilden groft.
Skær skalotteløg i små tern.
Vend laksen med dild og løg og krydr med peber.
Ved servering pyntes avocadomoussen med laksetatar.
Energi pr. person: 1164KJ/278Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,2 g.
Kulhydrat: 5,7 g.
Fedt: 14,7 g.