Asiatiskmarineret hel grillet kylling

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
asiatisk-marineret_hel_grillet_kylling
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 hel kylling

 

Asiatisk marinade:

3 spsk. sesamolie

0,5 dl limesaft

2 spsk. fiskesauce

2 spsk. honning

10 g fintrevet ingefær

2 fed fintrevet hvidløg

1 finthakket grøn chili

1 dl hakket frisk koriander

 

Pynt:

Hakket koriander

Revet skal af lime

Sådan gør du

Klargør kyllingen ved at skylle den indeni og dup den tør med køkkenrulle.

Bland alle ingredienser sammen til marinaden. Kom marinaden over kyllingen, i et fad eller i en frostpose. Lad kyllingen marinere i ca. 3 timer i køleskabet.

Tænd grillen og kom kyllingen på grillen ved indirekte varme. Stegetid afhænger af om det er gasgrill eller grill med kul. Beregn cirka 1½ time. Mål kernetemperatur med et stegetermometer. (Temperaturen skal være over 75 grader). Mål gerne ved overlåret på kyllingen.

Lad den grillede kylling hvile lidt inden udskæring i 6-8 dele.

 

Energi pr. person:  2302 Kj/  548 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 15,5 g.
Kulhydrat: 4,0 g.
Fedt: 13,0 g.