Asiatisk kyllingespyd

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Asiatisk kyllingespyd
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

800 g kyllingeinderfilet

1 tsk ristede sesamfrø

1 håndfuld koriander 

Marinade: 

1 spsk korianderfrø

1 spsk hakket citrongræs

1 tsk hakket chili

1 stk usprøjtet lime 

1 spsk honning

1 tsk sesamolie

0,75 dl olivenolie

½ tsk salt

Friskkværnet sort peber

Sådan gør du

Rist korianderfrø på en varm pande. Hak citrongræs og chili. Riv limeskal. Kom alle 4 ingredienser i en morter, og kværn det godt. Tilsæt limesaft, honning, sesamolie, olivenolie, salt og friskkværnet sort peber.

Sæt et spyd i enderne på inderfileterne. Grill dem på en varm grillpande eller på grillen i ca. 8-10 minutter, til de er gennemstegte og gyldenbrune. Pensl løbende med marinaden.

Servér kyllingespyddene på et fad. Drys med ristede sesamfrø og frisk koriander.

Tip: Servér gerne sammen med en frisk asiatisk nudelsalat.

 

Energi pr. person: 1813 kJ / 432 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 18,5 g
Fedt: 9,5 g
Kulhydrat: 2,5 g