Arabiske lammekoteletter med dry rub, tomater og ris-pilau med stegte løg

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Arabiske lammekoteletter
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Ca. 900 g lammekoteletter

1 tsk. stødt koriander

½ tsk. kanel

½ tsk. stødt allehånde

1 tsk. stødt spidskommen

Salt og sort peber

1 spsk. olivenolie

1 fed hvidløg

150 g græsk yoghurt 10%

1 håndfuld mynteblade

250 g cherrytomater

 

Ris-pilau:

3 dl basmatiris

4½ dl vand

½ tsk. groft salt

1 spsk. smør

2 store løg

1 spsk. olivenolie

1 tsk. stødt spidskommen

½ tsk. kanel

Salt og sort peber

Sådan gør du

Bland koriander med kanel, allehånde og spidskommen og krydr godt med salt og peber. Gnid kødet med olivenolie, knust hvidløg og krydderblandingen. Lad dem trække mindst 30 min.

Kom ris i en gryde sammen med vand og salt. Når vandet koger, tilsættes smør. Sænk temperaturen og lad risene simre ved i 12 min. under låg. Sluk for varmen og lad dem trække i 10.

Mens risene koger, skæres løg i strimler og steges bløde i en pande med olivenolie. Efter 10 min. tilsættes spidskommen og kanel. Krydr med salt og godt med sort peber. Vend løgene i de færdige ris og drys med lidt af mynten. Grill lammekoteletterne ved høj varme i 3-4 min. pr. side. Kom yoghurten i bunden af et fad og top med tomater og hakket mynte. Kom de grillede lammekoteletter over.

 

Energi pr. person: 3638KJ/870Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9 g.
Kulhydrat: 9,5 g.
Fedt: 9 g.