HjemOpskrifterArabiske lammekoteletter med dry rub, tomater og ris-pilau med stegte løg

Arabiske lammekoteletter med dry rub, tomater og ris-pilau med stegte løg

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 tsk stødt koriander
  • 900 g lammekoteletter
  • 0.5 tsk stødt kanel
  • 0.5 tsk stødt allehånde
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • salt og sort peber
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 150 g græsk yoghurt
  • 1 dl mynteblade
  • 250 g cherrytomater
ris-pilau:
  • 3 dl basmatiris
  • 4.5 dl vand
  • 0.5 tsk groft salt
  • 1 spsk smør
  • 2 store løg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 0.5 tsk stødt kanel
  • salt og sort peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Bland koriander med kanel, allehånde og spidskommen og krydr godt med salt og peber.

  • 2.
    Gnid kødet med olivenolie, knust hvidløg og krydderblandingen.

  • 3.
    Lad dem trække mindst 30 min.

  • 4.
    Kom ris i en gryde sammen med vand og salt.

  • 5.
    Når vandet koger, tilsættes smør.

  • 6.
    Sænk temperaturen og lad risene simre ved i 12 min. under låg.

  • 7.
    Sluk for varmen og lad dem trække i 10.

  • 8.
    Mens risene koger, skæres løg i strimler og steges bløde i en pande med olivenolie.

  • 9.
    Efter 10 min. tilsættes spidskommen og kanel.

  • 10.
    Krydr med salt og godt med sort peber.

  • 11.
    Vend løgene i de færdige ris og drys med lidt af mynten.

  • 12.
    Grill lammekoteletterne ved høj varme i 3-4 min. pr. side.

  • 13.
    Kom yoghurten i bunden af et fad og top med tomater og hakket mynte.

  • 14.
    Kom de grillede lammekoteletter over.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15209 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
679 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.5 g
Protein: 23.1 %9.2 g
Kulhydrat: 25 %10.0 g
Fedt: 51.9 %9.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;