Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Arabiske lammekoteletter med dry rub, tomater og ris-pilau med stegte løg

Bedømmelse (1)
30-60 min
4 personer

Ingredienser

Ca. 900 g lammekoteletter

1 tsk. stødt koriander

½ tsk. kanel

½ tsk. stødt allehånde

1 tsk. stødt spidskommen

Salt og sort peber

1 spsk. olivenolie

1 fed hvidløg

150 g græsk yoghurt 10%

1 håndfuld mynteblade

250 g cherrytomater

 

Ris-pilau:

3 dl basmatiris

4½ dl vand

½ tsk. groft salt

1 spsk. smør

2 store løg

1 spsk. olivenolie

1 tsk. stødt spidskommen

½ tsk. kanel

Salt og sort peber

Bland koriander med kanel, allehånde og spidskommen og krydr godt med salt og peber. Gnid kødet med olivenolie, knust hvidløg og krydderblandingen. Lad dem trække mindst 30 min.

Kom ris i en gryde sammen med vand og salt. Når vandet koger, tilsættes smør. Sænk temperaturen og lad risene simre ved i 12 min. under låg. Sluk for varmen og lad dem trække i 10.

Mens risene koger, skæres løg i strimler og steges bløde i en pande med olivenolie. Efter 10 min. tilsættes spidskommen og kanel. Krydr med salt og godt med sort peber. Vend løgene i de færdige ris og drys med lidt af mynten. Grill lammekoteletterne ved høj varme i 3-4 min. pr. side. Kom yoghurten i bunden af et fad og top med tomater og hakket mynte. Kom de grillede lammekoteletter over.

 

Energi pr. person: 3638KJ/870Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9 g.
Kulhydrat: 9,5 g.
Fedt: 9 g.

Arabiske lammekoteletter

Bland koriander med kanel, allehånde og spidskommen og krydr godt med salt og peber. Gnid kødet med olivenolie, knust hvidløg og krydderblandingen. Lad dem trække mindst 30 min.

Kom ris i en gryde sammen med vand og salt. Når vandet koger, tilsættes smør. Sænk temperaturen og lad risene simre ved i 12 min. under låg. Sluk for varmen og lad dem trække i 10.

Mens risene koger, skæres løg i strimler og steges bløde i en pande med olivenolie. Efter 10 min. tilsættes spidskommen og kanel. Krydr med salt og godt med sort peber. Vend løgene i de færdige ris og drys med lidt af mynten. Grill lammekoteletterne ved høj varme i 3-4 min. pr. side. Kom yoghurten i bunden af et fad og top med tomater og hakket mynte. Kom de grillede lammekoteletter over.

 

Energi pr. person: 3638KJ/870Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9 g.
Kulhydrat: 9,5 g.
Fedt: 9 g.