Apple pie med cheddardej

fork and spoon
Brød og kager
clock
60-90 min
Apple pie med cheddardej
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

Dej:

275 g hvedemel

25 g sukker

125 g koldt smør

75 g lagret cheddar

½ dl koldt vand

 

Fyld:

8 syrlige æbler

100 g brun farin

100 g sukker

2 tsk. Kanel

1 tsk. stødt ingefær

3 spsk. maizena

1 æg til pensling + 2 spsk. sukker

Sådan gør du

Til dej blandes hvedemel med sukker. Skær smørret i tern, og smuldr det i dejen, til det ligner grov rasp. Riv osten groft, og kom den i melblandingen. Saml dejen med det kolde vand. Den skal ikke æltes, men bare samles. Lad dejen hvile i 30 min. i køleskabet. Tag ca. 2/3 af dejen, rul den ud, og beklæd en tærteform på ca. 22 cm med den. Skræl æblerne, og skær dem i både. Bland dem i en skål med brun farin, sukker, kanel, ingefær og maizena, og kom dem i tærtebunden. Rul resten af dejen ud, og skær den til seks bånd, der lægges som fletværk over toppen af æblerne. Pensl dejen med sammenpisket æg, og drys med sukker. Bag tærten i 40-50 min. ved 175°C.

 

Energi pr. person: 2644KJ/632Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3 g.
Kulhydrat: 34,2 g.
Fedt: 8 g.