HjemOpskrifterApple pie med cheddardej

Apple pie med cheddardej

Måltidstype:
Brød og kager
Arbejdstid:
60-90 min
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
Dej
  • 275 g hvedemel
  • 25 g sukker
  • 125 g koldt smør
  • 75 g lagret cheddarost
  • 0.5 dl koldt vand
Fyld
  • 8 syrlige æbler
  • 100 g brun farin
  • 100 g sukker
  • 2 tsk stødt kanel
  • 3 spsk Maizena majsstivelse
  • 1 æg til pensling
  • 2 g sukker

Sådan gør du

  • 1.
    Til dej blandes hvedemel med sukker.

  • 2.
    Skær smørret i tern, og smuldr det i dejen, til det ligner grov rasp.

  • 3.
    Riv osten groft, og kom den i melblandingen.

  • 4.
    Saml dejen med det kolde vand.

  • 5.
    Den skal ikke æltes, men bare samles.

  • 6.
    Lad dejen hvile i 30 min. i køleskabet.

  • 7.
    Tag ca. 2/3 af dejen, rul den ud, og beklæd en tærteform på ca. 22 cm med den.

  • 8.
    Skræl æblerne, og skær dem i både.

  • 9.
    Bland dem i en skål med brun farin, sukker, kanel, ingefær og maizena, og kom dem i tærtebunden.

  • 10.
    Rul resten af dejen ud, og skær den til seks bånd, der lægges som fletværk over toppen af æblerne.

  • 11.
    Pensl dejen med sammenpisket æg, og drys med sukker.

  • 12.
    Bag tærten i 40-50 min. ved 175°C.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15366 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
830 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.9 g
Protein: 5.4 %2.7 g
Kulhydrat: 61.1 %29.8 g
Fedt: 33.5 %7.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;