Appelsinlikør

fork and spoon
Drikke
clock
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 økologiske appelsiner
375 ml vodka
275 g sukker
3 dl vand

Sådan gør du

Skær skallen af appelsinerne med en kartoffelskræller. Pas på ikke at få for meget af det hvide med. Kom skallerne i en lufttæt beholder og hæld vodkaen over. Lad det trække i syv dage.
Kog en sukkerlage af sukker og vand og køl den ned. Filtrér skallerne fra vodkalagen og bland lagen sammen med sukkerlage. Hæld likøren på en ren flaske og lad den stå i 10-12 dage før den drikkes, så smagen bliver mere harmonisk. Servér kold.
Nydes som en frisk afslutning efter en god middag. Kan bruges i stedet for Cointreau i Gin Sour opskriften side 21.

Energi pr. 100 g:
874KJ/209Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 0 g
Kulhydrat: 28,9 g
Fedt: 0 g