HjemOpskrifterAppelsinkage med chokolademousse - vegansk fra Mia Sommer

Appelsinkage med chokolademousse - vegansk fra Mia Sommer

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Appelsinkage:
  • 300 g hvedemel
  • 250 g sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 appelsinskal (usprøjtet)
  • 1 dl rapsolie
  • 0.5 dl vand
chokolademousse:
  • 150 g mørk chokolade
  • 250 g Alpro sojapiskefløde
pynt:
  • revet mørk chokolade & bær

Sådan gør du

  • 1.
    Bland hvedemel, sukker og bagepulver.

  • 2.
    Riv skallen fra en appelsin (kun den orange del) fint på et rivejern og tilsæt den til dejen sammen med appelsinsaft, olie og vand.

  • 3.
    Bland dejen godt.

  • 4.
    Hæld dejen i en springform med en diameter på cirka 25 cm.

  • 5.
    Beklæd evt. bunden af formen med bagepapir først, så kagen er lettere at få ud af formen efter bagning.

  • 6.
    Bag kagen ved 200 ºC almindelig ovn i 25-30 minutter (stik en tandstik i og se, om der hænger dej ved.

  • 7.
    Gør der ikke det, er den færdigbagt).

  • 8.
    Lad kagen køle af.

  • 9.
    Derefter laves chokolademoussen: Smelt chokoladen i et vandbad.

  • 10.
    Dette gør du ved at hælde lidt vand i en gryde og sætte en skål i gryden (ikke en plastikskål).

  • 11.
    Hak chokoladen fint og hæld 2/3 af chokoladen over i skålen.

  • 12.
    Lad vandet småkoge ved lav varme og rør jævnligt i chokoladen, indtil den er smeltet.

  • 13.
    Tilsæt derefter resten af chokoladen og sluk for varmen.

  • 14.
    Rør rundt så chokoladen smelter sammen.

  • 15.
    Pisk sojaflødeskummet med en el-mikser eller en røremaskine.

  • 16.
    Pisk gerne 5-10 minutter, så flødeskummet bliver så stift som muligt.

  • 17.
    Derefter skal flødeskummet og den smeltede chokolade blandes sammen.

  • 18.
    Bland det forsigtigt og grundigt, så flødeskummet bevarer sin luftighed.

  • 19.
    Fordel derefter chokolademoussen udover den afkølede kage.

  • 20.
    Lad kagen stå i køleskab nogle timer inden servering, så chokolademoussen kan nå at sætte sig.

  • 21.
    Pynt kagen med revet/hakket chokolade og evt. bær eller blomster.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16021 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1230 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 3.9 %2.8 g
Kulhydrat: 63.9 %46.2 g
Fedt: 32.2 %10.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;