Appelsinkage med chokolademousse - vegansk fra Mia Sommer

30-60 min

Ingredienser

Appelsinkage:
300 g hvedemel
250 g sukker
2 tsk. bagepulver
Appelsinskal fra 1 økologisk appelsin
2 dl friskpresset appelsinsaft (cirka 2 appelsiner)
1 dl rapsolie
½ dl vand

Chokolademousse:
150 g mørk chokolade
250 ml Alpro sojapiskefløde

Pynt:
Revet chokolade
Evt. bær eller blomster

Bland hvedemel, sukker og bagepulver. Riv skallen fra en appelsin (kun den orange del) fint på et rivejern og tilsæt den til dejen sammen med appelsinsaft, olie og vand. Bland dejen godt.

Hæld dejen i en springform med en diameter på cirka 25 cm. Beklæd evt.

 

 

bunden af formen med bagepapir først, så kagen er lettere at få ud af formen efter bagning.

Bag kagen ved 200 ºC almindelig ovn i 25-30 minutter (stik en tandstik i og se, om der hænger dej ved. Gør der ikke det, er den færdigbagt). Lad kagen køle af.  

Derefter laves chokolademoussen: Smelt chokoladen i et vandbad. Dette gør du ved at hælde lidt vand i en gryde og sætte en skål i gryden (ikke en plastikskål). Hak chokoladen fint og hæld 2/3 af chokoladen over i skålen. Lad vandet småkoge ved lav varme og rør jævnligt i chokoladen, indtil den er smeltet. Tilsæt derefter resten af chokoladen og sluk for varmen. Rør rundt så chokoladen smelter sammen.

Pisk sojaflødeskummet med en el-mikser eller en røremaskine. Pisk gerne 5-10 minutter, så flødeskummet bliver så stift som muligt.

Derefter skal flødeskummet og den smeltede chokolade blandes sammen. Bland det forsigtigt og grundigt, så flødeskummet bevarer sin luftighed. Fordel derefter chokolademoussen udover den afkølede kage.

Lad kagen stå i køleskab nogle timer inden servering, så chokolademoussen kan nå at sætte sig. Pynt kagen med revet/hakket chokolade og evt. bær eller blomster. 

 

 

Energi pr. person: 2427 Kj / 579 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,5 g.
Kulhydrat: 45,0 g.

Fedt: 18,4 g. 

Bland hvedemel, sukker og bagepulver. Riv skallen fra en appelsin (kun den orange del) fint på et rivejern og tilsæt den til dejen sammen med appelsinsaft, olie og vand. Bland dejen godt.

Hæld dejen i en springform med en diameter på cirka 25 cm. Beklæd evt.

 

 

bunden af formen med bagepapir først, så kagen er lettere at få ud af formen efter bagning.

Bag kagen ved 200 ºC almindelig ovn i 25-30 minutter (stik en tandstik i og se, om der hænger dej ved. Gør der ikke det, er den færdigbagt). Lad kagen køle af.  

Derefter laves chokolademoussen: Smelt chokoladen i et vandbad. Dette gør du ved at hælde lidt vand i en gryde og sætte en skål i gryden (ikke en plastikskål). Hak chokoladen fint og hæld 2/3 af chokoladen over i skålen. Lad vandet småkoge ved lav varme og rør jævnligt i chokoladen, indtil den er smeltet. Tilsæt derefter resten af chokoladen og sluk for varmen. Rør rundt så chokoladen smelter sammen.

Pisk sojaflødeskummet med en el-mikser eller en røremaskine. Pisk gerne 5-10 minutter, så flødeskummet bliver så stift som muligt.

Derefter skal flødeskummet og den smeltede chokolade blandes sammen. Bland det forsigtigt og grundigt, så flødeskummet bevarer sin luftighed. Fordel derefter chokolademoussen udover den afkølede kage.

Lad kagen stå i køleskab nogle timer inden servering, så chokolademoussen kan nå at sætte sig. Pynt kagen med revet/hakket chokolade og evt. bær eller blomster. 

 

 

Energi pr. person: 2427 Kj / 579 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,5 g.
Kulhydrat: 45,0 g.

Fedt: 18,4 g. 

LÆS TILBUDSAVISEN