Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Appelsinkage med chokolademousse - vegansk fra Mia Sommer
Appelsinkage med chokolademousse - vegansk fra Mia Sommer
Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
Appelsinkage:
300 g hvedemel
250 g sukker
2 tsk bagepulver
2 dl friskpresset appelsinsaft
1 appelsinskal (usprøjtet)
1 dl rapsolie
0.5 dl vand
chokolademousse:
150 g mørk chokolade
250 g Alpro sojapiskefløde
pynt:
revet mørk chokolade & bær
Sådan gør du
1.
Bland hvedemel, sukker og bagepulver.
2.
Riv skallen fra en appelsin (kun den orange del) fint på et rivejern og tilsæt den til dejen sammen med appelsinsaft, olie og vand.
3.
Bland dejen godt.
4.
Hæld dejen i en springform med en diameter på cirka 25 cm.
5.
Beklæd evt. bunden af formen med bagepapir først, så kagen er lettere at få ud af formen efter bagning.
6.
Bag kagen ved 200 ºC almindelig ovn i 25-30 minutter (stik en tandstik i og se, om der hænger dej ved.
7.
Gør der ikke det, er den færdigbagt).
8.
Lad kagen køle af.
9.
Derefter laves chokolademoussen: Smelt chokoladen i et vandbad.
10.
Dette gør du ved at hælde lidt vand i en gryde og sætte en skål i gryden (ikke en plastikskål).
11.
Hak chokoladen fint og hæld 2/3 af chokoladen over i skålen.
12.
Lad vandet småkoge ved lav varme og rør jævnligt i chokoladen, indtil den er smeltet.
13.
Tilsæt derefter resten af chokoladen og sluk for varmen.
14.
Rør rundt så chokoladen smelter sammen.
15.
Pisk sojaflødeskummet med en el-mikser eller en røremaskine.
16.
Pisk gerne 5-10 minutter, så flødeskummet bliver så stift som muligt.
17.
Derefter skal flødeskummet og den smeltede chokolade blandes sammen.
18.
Bland det forsigtigt og grundigt, så flødeskummet bevarer sin luftighed.
19.
Fordel derefter chokolademoussen udover den afkølede kage.
20.
Lad kagen stå i køleskab nogle timer inden servering, så chokolademoussen kan nå at sætte sig.
21.
Pynt kagen med revet/hakket chokolade og evt. bær eller blomster.
Kager
Vegetar
Dessert
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16021 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1230 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.0 g
Protein:
3.9 %
2.8 g
Kulhydrat:
63.9 %
46.2 g
Fedt:
32.2 %
10.7 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;