HjemOpskrifterAppelsiner og klementiner med karamelsauce og kanelkiks

Appelsiner og klementiner med karamelsauce og kanelkiks

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 5 store appelsiner
  • 4 clementiner
  • 150 g sukker
  • 0.5 dl vand
  • 25 g smør
  • 200 g mascarpone
  • 100 g bastogne kiks

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær skallen og det hvide skind af 4 af appelsinerne og skær dem i skiver.

  • 2.
    Pil klementinerne og skær dem i skiver.

  • 3.
    Riv skallen og klem saften af den sidste appelsin og gem.

  • 4.
    Kom sukker i en gryde sammen med vand og varm det op til kogepunktet.

  • 5.
    Lad det simre til det karamelliserer og bliver lysebrunt – pas på det ikke branker.

  • 6.
    Tilsæt smør, appelsinsaft- og skal og rør det sammen.

  • 7.
    Hvis der kommer klumper, kan du varme karamellen op igen på komfuret, så de smelter.

  • 8.
    Lad karamelsaucen køle en smule af og kom så frugten i og vend forsigtigt rundt, så de bliver lunet.

  • 9.
    Server med mascarpone og knuste kanelkiks.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9944 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
710 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 5.5 %2.3 g
Kulhydrat: 54.3 %22.7 g
Fedt: 40.2 %7.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;