Appelsiner og klementiner med karamelsauce og kanelkiks

fork and spoon
Dessert
clock
0-30 min
Appelsiner og klementiner med karamelsauce og kanelkiks
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

5 store appelsiner

4 ubehandlede klementiner

150 g sukker

½ dl vand

25 g smør

200 g mascarpone

100 g kanelkiks, f.eks. Bastogne

Sådan gør du

Skær skallen og det hvide skind af 4 af appelsinerne og skær dem i skiver. Pil klementinerne og skær dem i skiver. Riv skallen og klem saften af den sidste appelsin og gem.

Kom sukker i en gryde sammen med vand og varm det op til kogepunktet. Lad det simre til det karamelliserer og bliver lysebrunt – pas på det ikke branker. Tilsæt smør, appelsinsaft- og skal og rør det sammen. Hvis der kommer klumper, kan du varme karamellen op igen på komfuret, så de smelter. Lad karamelsaucen køle en smule af og kom så frugten i og vend forsigtigt rundt, så de bliver lunet. Server med mascarpone og knuste kanelkiks.

 

Energi pr. person: 2597KJ/621Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 1,6 g.
Kulhydrat: 23 g.
Fedt: 9,6 g.