4 personer
5 store appelsiner
4 ubehandlede klementiner
150 g sukker
½ dl vand
25 g smør
200 g mascarpone
100 g kanelkiks, f.eks. Bastogne
Skær skallen og det hvide skind af 4 af appelsinerne og skær dem i skiver. Pil klementinerne og skær dem i skiver. Riv skallen og klem saften af den sidste appelsin og gem.
Kom sukker i en gryde sammen med vand og varm det op til kogepunktet. Lad det simre til det karamelliserer og bliver lysebrunt – pas på det ikke branker. Tilsæt smør, appelsinsaft- og skal og rør det sammen. Hvis der kommer klumper, kan du varme karamellen op igen på komfuret, så de smelter. Lad karamelsaucen køle en smule af og kom så frugten i og vend forsigtigt rundt, så de bliver lunet. Server med mascarpone og knuste kanelkiks.
Energi pr. person: 2597KJ/621Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 1,6 g.
Kulhydrat: 23 g.
Fedt: 9,6 g.