Andesuppe med kål og søde kartofler

fork and spoon
Forret
clock
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 andeskrog

2 porrer

1 gulerod

2 l vand

400 g søde kartofler

3-4 kviste timian

1 dåse bønner

300 g kål, fx savojkål og rosenkål

300 g plukket andekød

Salt og sort peber

Persille eller andre krydderurter til drys

Sådan gør du

Kom andeskroget i en gryde med den øverste grønne del af porrerne og guleroden skåret i grove stykker. Dæk med ca. 2 liter vand og lad det simre i 2 timer. Sigt suppen og kassér skrog og urter. Skræl de søde kartofler og skær dem i tern. Kom dem i suppen sammen med timian og ca. 1 tsk. groft salt og lad det simre i 10 min. Tilsæt den lyse del af porrerne skåret i tynde skiver, bønner, kål og andekød og lad suppen simre videre i 10 min. Smag til med salt og peber og servér med drys af krydderurter.

 

Energi pr. person: 1536KJ/367Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 4,5 g.

Kulhydrat: 8,3 g.

Fedt: 1 g.