Andesteg med æbler og svesker

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 hel and a´ 2800 g.

1 spsk. salt

1 tsk. sort Peber

Fyld:

3 æbler skåret i både

200 g svesker

Stegte æbler med svesker:

25 g smør

450 g Ingrid Marie æbler skåret i både

200 g svesker uden sten

4 stilke frisk timian

2 spsk. honning

1 spsk. æbleeddike

Salt og kværnet sort peber

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 175 grader °  Fjern indmad og dup anden tør. Klip gumpen af.
Gnid anden grundigt udvendigt og indvendigt med salt og kværnet peber. Fyld anden med æblebåde og svesker og bind den sammen med stegesnor.
Læg anden med brystet nedad på en ovnrist. Placer risten med anden oven på en bradepande. Sættes midt i ovnen og steges med brystet nedad i 1,5 time. Vend anden og steg videre i 1 time. Stik en kødnål ind ved overlåret og check om kødsaften er klar. Lad anden hvile i 20 min. inden udskæring. Imens laves æblerne. Smelt smørret på en stor pande og lad det bruse af. Tilsæt æbler, svesker og timian og lad det stege ved jævn varme i ca. 15 min. til æblerne er møre. Smag til med honning, æbleeddike samt salt og peber.

Parter anden i lår, overlår, vinger og bryst. Skær herefter brystet i skiver. Ved servering kommes stykkerne i et ovnfast fad og grilles i ca. 5 min. midt i ovnen for sprødt skind. Drys med ekstra salt.

 

Tip: Tilsæt evt. 10 dl vand til bradepanden, så du har sky til andesaucen

 

 

Energi pr. person: 4465 Kj/1063 kcal.

 

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,4 g.
Kulhydrat: 10,7 g.

Fedt: 17,7 g.