HjemOpskrifterAndesteg med æbler og svesker

Andesteg med æbler og svesker

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 and
  • 1 spsk salt
  • 1 tsk sort peber
Fyld:
  • 3 pigeonæbler skåret i både
  • 200 g svesker uden sten
  • 25 g smør
Stegte æbler med svesker
  • 4 pigeonæbler
  • 200 g svesker uden sten
  • 4 frisk timian stilke
  • 2 spsk honning
  • 1 spsk æbleeddike
  • salt & sort peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Forvarm ovnen til 175 grader ° Fjern indmad og dup anden tør.

  • 2.
    Klip gumpen af.

  • 3.
    Gnid anden grundigt udvendigt og indvendigt med salt og kværnet peber.

  • 4.
    Fyld anden med æblebåde og svesker og bind den sammen med stegesnor.

  • 5.
    Læg anden med brystet nedad på en ovnrist.

  • 6.
    Placer risten med anden oven på en bradepande.

  • 7.
    Sættes midt i ovnen og steges med brystet nedad i 1,5 time.

  • 8.
    Vend anden og steg videre i 1 time.

  • 9.
    Stik en kødnål ind ved overlåret og check om kødsaften er klar.

  • 10.
    Lad anden hvile i 20 min. inden udskæring.

  • 11.
    Imens laves æblerne.

  • 12.
    Smelt smørret på en stor pande og lad det bruse af.

  • 13.
    Tilsæt æbler, svesker og timian og lad det stege ved jævn varme i ca. 15 min. til æblerne er møre.

  • 14.
    Smag til med honning, æbleeddike samt salt og peber.

  • 15.
    Parter anden i lår, overlår, vinger og bryst.

  • 16.
    Skær herefter brystet i skiver.

  • 17.
    Ved servering kommes stykkerne i et ovnfast fad og grilles i ca. 5 min. midt i ovnen for sprødt skind.

  • 18.
    Drys med ekstra salt.

Tip:
Tilsæt evt. 10 dl vand til bradepanden, så du har sky til andesaucen.
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
24202 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
514 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 51.4 %15.5 g
Kulhydrat: 21.1 %6.4 g
Fedt: 27.5 %3.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;