HjemOpskrifterAndebryststeg med rodfrugter og æbler

Andebryststeg med rodfrugter og æbler

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • salt & sort peber
  • 600 g andebryst med skind
ovnbagt grønt
  • 400 g pastinakker i 5 cm stykker
  • 400 g æbler i både med skal
  • 600 g kartofler i både
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 4 stilke frisk timian
  • 1 tsk havsalt
  • 2 tsk rosa peberkorn
  • 1 dl olivenolie
  • pynt: 50 g hakkede valnøddekerner

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kom pastinakker, æbler og kartofler i et stort ovnfast fad.

  • 2.
    Kom abrikoser, timian, seasalt og peberkorn ved.

  • 3.
    Vend olivenolie i og bag det i ovn ved 200 grader i 40-45 min.

  • 4.
    Klargør andebryststegen ved at gnide skindet ind med salt og peber.

  • 5.
    Stil den i et ovnfast fad og steg den ved 190 grader i 50 min. til den er gylden.

  • 6.
    Skær andebrysterne af og skær dem i skiver.

  • 7.
    Anret dem på toppen af de ovnbagte grøntsager og pynt med hakkede valnødder.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14282 kj / 3414 kcal
Næringsindhold pr. 100g
628 kj / 150 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.2 g
Protein: 17.9 %6.6 g
Kulhydrat: 31.3 %11.6 g
Fedt: 50.8 %8.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;