Andebryststeg med rodfrugter og æbler

30-60 min
4 personer

Ingredienser

1 stk. andebryst ca. 600 gram
salt og peber

Ovnbagt grønt:
400 g pastinak i 5 cm stykker
400 g æbler i både med skal
600 g kartofler i både
100 g tørrede abrikoser
4 stilke frisk timian
1 tsk. seasalt
2 tsk. rosa peberkorn
1 dl olivenolie

Pynt: 50 g hakkede valnødder

Kom pastinakker, æbler og kartofler i et stort ovnfast fad. Kom abrikoser, timian, seasalt og peberkorn ved. Vend olivenolie i og bag det i ovn ved 200 grader i 40-45 min.

Klargør andebryststegen ved at gnide skindet ind med salt og peber.

Stil den i et ovnfast fad og steg den ved 190 grader i 50 min. til den er gylden.

Skær andebrysterne af og skær dem i skiver. Anret dem på toppen af de ovnbagte grøntsager og pynt med hakkede valnødder.

Energi pr. person: 3229 kJ / 769 kcal
Energifordeling pr. 100g
Protein: 20 %
Fedt: 47 %
Kulhydrat: 33 %

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
andebryststeg

Kom pastinakker, æbler og kartofler i et stort ovnfast fad. Kom abrikoser, timian, seasalt og peberkorn ved. Vend olivenolie i og bag det i ovn ved 200 grader i 40-45 min.

Klargør andebryststegen ved at gnide skindet ind med salt og peber.

Stil den i et ovnfast fad og steg den ved 190 grader i 50 min. til den er gylden.

Skær andebrysterne af og skær dem i skiver. Anret dem på toppen af de ovnbagte grøntsager og pynt med hakkede valnødder.

Energi pr. person: 3229 kJ / 769 kcal
Energifordeling pr. 100g
Protein: 20 %
Fedt: 47 %
Kulhydrat: 33 %