HjemOpskrifterAndebryststeg med grønkålssalat og syltede appelsiner

Andebryststeg med grønkålssalat og syltede appelsiner

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 and bryststeg
  • 2 tsk salt
syltede appelsiner:
  • 2 appelsiner
  • 2 dl vand
  • 2 dl sukker
dressing:
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 tsk honning
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk sort peber
grønkålssalat:
  • 300 g perlebyg
  • 200 g grønkål
  • 100 g mandler
  • 1 dl tørret tranebær
  • pynt: skovsyre

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skyl andebryststegen og dup den tør med køkkenrulle.

  • 2.
    Krydr den indvendig og udvendig med salt.

  • 3.
    Placér andebryststegen på en rist, og stil den over en bradepande med vand i inde i ovnen.

  • 4.
    Steg anden ved 180°C i 1 time og 30 minutter.

  • 5.
    Skær appelsinerne i skiver og fjern skallen.

  • 6.
    Bring vand og sukker i kog i 2 minutter.

  • 7.
    Kom appelsinskiverne i, og lad dem simre i ca. 20 minutter ved lav varme.

  • 8.
    Tag de syltede appelsinskiver af varmen og si sukkervandet fra.

  • 9.
    Lad dem køle af, og skær dem i halve.

  • 10.
    Bland alle ingredienser til dressingen sammen.

  • 11.
    Grill andebryststegen i ovnen, til skindet er gyldnet.

  • 12.
    Lad den hvile i 10 minutter før udskæring.

  • 13.
    Kog perlebyg og vend det herefter sammen med hakket grønkål og dressingen.

  • 14.
    Hak mandler og bland dem i salaten sammen med de syltede appelsiner og tranebær.

  • 15.
    Skær andebrysterne af stegen og skær dem i skiver.

  • 16.
    Servér grønkålssalat til og pynt med skovsyre.

  • 17.
    Tip: Stegeskyen kan med fordel bruges til sauce.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
30761 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
605 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 42.8 %15.2 g
Kulhydrat: 24.6 %8.7 g
Fedt: 32.6 %5.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;