Andebryststeg med grønkålssalat og syltede appelsiner

90-120 min
4 personer

Ingredienser

1 andebryststeg – ca. 1300 g

2 tsk salt

 

Syltede appelsiner:

2 usprøjtede appelsiner

2 dl vand

2 dl sukker

 

Dressing:

4 spsk olivenolie

2 tsk honning

2 spsk æblecidereddike

½ tsk salt

½ tsk peber

 

Grønkålssalat:

300 g perlebyg

200 g grønkål

100 g mandler

1 dl tørrede tranebær

 

Pynt: Skovsyre

Skyl andebryststegen og dup den tør med køkkenrulle. Krydr den indvendig og udvendig med salt.

Placér andebryststegen på en rist, og stil den over en bradepande med vand i inde i ovnen. Steg anden ved 180°C i 1 time og 30 minutter.

Skær appelsinerne i skiver og fjern skallen. Bring vand og sukker i kog i 2 minutter. Kom appelsinskiverne i, og lad dem simre i ca. 20 minutter ved lav varme. Tag de syltede appelsinskiver af varmen og si sukkervandet fra. Lad dem køle af, og skær dem i halve.

Bland alle ingredienser til dressingen sammen.

Grill andebryststegen i ovnen, til skindet er gyldnet. Lad den hvile i 10 minutter før udskæring.

Kog perlebyg og vend det herefter sammen med hakket grønkål og dressingen. Hak mandler og bland dem i salaten sammen med de syltede appelsiner og tranebær. Skær andebrysterne af stegen og skær dem i skiver. Servér grønkålssalat til og pynt med skovsyre.

Tip: Stegeskyen kan med fordel bruges til sauce. 

 

Energi pr. person: 3168 kJ / 754 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,5 g
Fedt: 7 g
Kulhydrat: 12 g

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.

Skyl andebryststegen og dup den tør med køkkenrulle. Krydr den indvendig og udvendig med salt.

Placér andebryststegen på en rist, og stil den over en bradepande med vand i inde i ovnen. Steg anden ved 180°C i 1 time og 30 minutter.

Skær appelsinerne i skiver og fjern skallen. Bring vand og sukker i kog i 2 minutter. Kom appelsinskiverne i, og lad dem simre i ca. 20 minutter ved lav varme. Tag de syltede appelsinskiver af varmen og si sukkervandet fra. Lad dem køle af, og skær dem i halve.

Bland alle ingredienser til dressingen sammen.

Grill andebryststegen i ovnen, til skindet er gyldnet. Lad den hvile i 10 minutter før udskæring.

Kog perlebyg og vend det herefter sammen med hakket grønkål og dressingen. Hak mandler og bland dem i salaten sammen med de syltede appelsiner og tranebær. Skær andebrysterne af stegen og skær dem i skiver. Servér grønkålssalat til og pynt med skovsyre.

Tip: Stegeskyen kan med fordel bruges til sauce. 

 

Energi pr. person: 3168 kJ / 754 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,5 g
Fedt: 7 g
Kulhydrat: 12 g