
Skyl andebryststegen og dup den tør med køkkenrulle. Krydr den indvendig og udvendig med salt.
Placér andebryststegen på en rist, og stil den over en bradepande med vand i inde i ovnen. Steg anden ved 180°C i 1 time og 30 minutter.
Skær appelsinerne i skiver og fjern skallen. Bring vand og sukker i kog i 2 minutter. Kom appelsinskiverne i, og lad dem simre i ca. 20 minutter ved lav varme. Tag de syltede appelsinskiver af varmen og si sukkervandet fra. Lad dem køle af, og skær dem i halve.
Bland alle ingredienser til dressingen sammen.
Grill andebryststegen i ovnen, til skindet er gyldnet. Lad den hvile i 10 minutter før udskæring.
Kog perlebyg og vend det herefter sammen med hakket grønkål og dressingen. Hak mandler og bland dem i salaten sammen med de syltede appelsiner og tranebær. Skær andebrysterne af stegen og skær dem i skiver. Servér grønkålssalat til og pynt med skovsyre.
Tip: Stegeskyen kan med fordel bruges til sauce.
Energi pr. person: 3168 kJ / 754 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,5 g
Fedt: 7 g
Kulhydrat: 12 g