4 personer
750 g kartofler
2 kviste rosmarin
1 tsk. groft salt
2 stk. andebryster
400 g rødkål
1 løg
1 øko appelsin
1 spsk. smør
½ dl balsamicoeddike
3 spsk. sukker
Salt og sort peber
Skræl eller skrub kartoflerne. Skær dem i grove tern. Forkog dem i letsaltet vand i 10 min. Sigt vandet fra. Kom kartoflerne i et ovnfast fad sammen med rosmarin og salt. Rids fedtet på andebrysterne og varme en pande op, til den er meget varm.
Brun andebrysterne et par minutter pr. side – start med skindsiden nedad. Læg kødet til side og hæld noget af andefedtet fra panden over kartoflerne og vend det sammen. Steg kartoflerne i ovnen ved 200°C. Tag fadet ud og læg andebrysterne mellem kartoflerne. Steg videre i 10 min.
Snit rødkålen fint og skær løg i tynde strimler. Skær appelsinen i skiver. Steg kål og løg sammen i en gryde med smør. Når kålen begynder at falde sammen, tilsættes appelsinskiver, balsamico og sukker. Kom lidt salt og peber ved og lad kålen simre i 10-15 min.
Energi pr. person: 1587KJ/379Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,3 g.
Kulhydrat: 11,5 g.
Fedt: 1,3 g.