HjemOpskrifterAndebryst med balsamicorødkål og kartofler ristet i andefedt

Andebryst med balsamicorødkål og kartofler ristet i andefedt

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

  • 750 g kartofler
  • 2 friske rosmarinkviste
  • 5 g groft salt
  • 2 andebryster med skind
  • 400 g rødkål
  • 1 zittauerløg
  • 1 øko appelsin
  • 1 spsk smør
  • ½ dl hvid balsamicoeddike
  • 3 spsk sukker
  • sort peber
  • 5 g groft salt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skræl eller skrub kartoflerne.

  • 2.
    Skær dem i grove tern.

  • 3.
    Forkog dem i letsaltet vand i 10 min.

  • 4.
    Sigt vandet fra.

  • 5.
    Kom kartoflerne i et ovnfast fad sammen med rosmarin og salt.

  • 6.
    Rids fedtet på andebrysterne og varme en pande op, til den er meget varm.

  • 7.
    Brun andebrysterne et par minutter pr. side – start med skindsiden nedad.

  • 8.
    Læg kødet til side og hæld noget af andefedtet fra panden over kartoflerne og vend det sammen.

  • 9.
    Steg kartoflerne i ovnen ved 200°C.

  • 10.
    Tag fadet ud og læg andebrysterne mellem kartoflerne.

  • 11.
    Steg videre i 10 min.

  • 12.
    Snit rødkålen fint og skær løg i tynde strimler.

  • 13.
    Skær appelsinen i skiver.

  • 14.
    Steg kål og løg sammen i en gryde med smør.

  • 15.
    Når kålen begynder at falde sammen, tilsættes appelsinskiver, balsamico og sukker.

  • 16.
    Kom lidt salt og peber ved og lad kålen simre i 10-15 min.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9214 kj / 2202 kcal
Næringsindhold pr. 100g
435 kj / 104 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 26.3 %6.7 g
Kulhydrat: 40.6 %10.4 g
Fedt: 33.1 %3.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;