Smag på verden
Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Andebryst med balsamicorødkål og kartofler ristet i andefedt

Ingen bedømmelser endnu
30-60 min
4 personer

Ingredienser

750 g kartofler

2 kviste rosmarin

1 tsk. groft salt

2 stk. andebryster

400 g rødkål

1 løg

1 øko appelsin

1 spsk. smør

½ dl balsamicoeddike

3 spsk. sukker

Salt og sort peber 

Om råvarerne

Skræl eller skrub kartoflerne. Skær dem i grove tern. Forkog dem i letsaltet vand i 10 min. Sigt vandet fra. Kom kartoflerne i et ovnfast fad sammen med rosmarin og salt. Rids fedtet på andebrysterne og varme en pande op, til den er meget varm. 

Brun andebrysterne et par minutter pr. side – start med skindsiden nedad. Læg kødet til side og hæld noget af andefedtet fra panden over kartoflerne og vend det sammen. Steg kartoflerne i ovnen ved 200°C. Tag fadet ud og læg andebrysterne mellem kartoflerne. Steg videre i 10 min. 

Snit rødkålen fint og skær løg i tynde strimler. Skær appelsinen i skiver. Steg kål og løg sammen i en gryde med smør. Når kålen begynder at falde sammen, tilsættes appelsinskiver, balsamico og sukker. Kom lidt salt og peber ved og lad kålen simre i 10-15 min.

 

Energi pr. person: 1587KJ/379Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,3 g.
Kulhydrat: 11,5 g.
Fedt: 1,3 g.

Skræl eller skrub kartoflerne. Skær dem i grove tern. Forkog dem i letsaltet vand i 10 min. Sigt vandet fra. Kom kartoflerne i et ovnfast fad sammen med rosmarin og salt. Rids fedtet på andebrysterne og varme en pande op, til den er meget varm. 

Brun andebrysterne et par minutter pr. side – start med skindsiden nedad. Læg kødet til side og hæld noget af andefedtet fra panden over kartoflerne og vend det sammen. Steg kartoflerne i ovnen ved 200°C. Tag fadet ud og læg andebrysterne mellem kartoflerne. Steg videre i 10 min. 

Snit rødkålen fint og skær løg i tynde strimler. Skær appelsinen i skiver. Steg kål og løg sammen i en gryde med smør. Når kålen begynder at falde sammen, tilsættes appelsinskiver, balsamico og sukker. Kom lidt salt og peber ved og lad kålen simre i 10-15 min.

 

Energi pr. person: 1587KJ/379Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,3 g.
Kulhydrat: 11,5 g.
Fedt: 1,3 g.