HjemOpskrifterAndebryst med aspargeskartofler og syrligt kål

Andebryst med aspargeskartofler og syrligt kål

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 andebryster med skind
  • 1 spsk salt
  • 800 g aspargeskartofler
  • 2 spsk akaciehonning
  • friskkværnet peber
Syrlig kål:
  • 3 appelsiner
  • 4 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 300 g rødkål
  • 80 g tørrede tranebær
  • 1 dl bredbladet persille
  • salt & sort peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær fileterne af brystbenet og rids fedtet i tern med en skarp kniv.

  • 2.
    Gnid andebrysterne med salt og lad dem hvile på køl i 30 minutter.

  • 3.
    Kog kartoflerne møre med skindet på i letsaltet vand.

  • 4.
    Pil efterfølgende skindet af, og hold dem lune.

  • 5.
    Læg andebrysterne med fedtsiden nedad i en stor støbejernsgryde ved jævn varme.

  • 6.
    Lad fedtet smelte, og rist skindet sprødt ved jævn varme.

  • 7.
    Vend og brun kødsiden, og lad kødet simre i ca. 7 minutter.

  • 8.
    Tag kødet af og hold det lunt.

  • 9.
    Tilsæt kartoflerne og rist dem gyldne i andefedtet.

  • 10.
    Tilsæt honning, vend rundt og lad honningen koge lidt ind.

  • 11.
    Smag til med salt og sort peber.

  • 12.
    Skær skal og hinder af appelsinerne.

  • 13.
    Skær langs appelsinbådenes hinder så fileterne løsnes og gem saften, der løber af appelsinerne, når fileterne skæres fra.

  • 14.
    Vend appelsinsaft, fintsnittet rødkål, tranebær samt grofthakket persille sammen og smag til.

  • 15.
    Skær kødet i skiver og anret det i gryden sammen med kartofler og den syrlige rødkål.

  • 16.
    Pynt med frisk timian.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7957 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
326 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 31.1 %5.9 g
Kulhydrat: 55.5 %10.6 g
Fedt: 13.4 %1.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;