Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Andebryst med aspargeskartofler og syrligt kål

Bedømmelse (4)
60-90 min
4 personer

Ingredienser

2 andebryststege

Salt

800 g aspargeskartoffel

2 spsk akaciehonning

Salt

Kværnet sort peber

 

Syrlig kål

3 appelsiner

4 spsk appelsinsaft

300 g rødkål

80 g tørrede tranebær

1 dl bredbladet persille

Salt

Kværnet sort peber

Skær fileterne af brystbenet og rids fedtet i tern med en skarp kniv. Gnid andebrysterne med salt og lad dem hvile på køl i 30 minutter. Kog kartoflerne møre med skindet på i letsaltet vand. Pil efterfølgende skindet af, og hold dem lune. Læg andebrysterne med fedtsiden nedad i en stor støbejernsgryde ved jævn varme. Lad fedtet smelte, og rist skindet sprødt ved jævn varme. Vend og brun kødsiden, og lad kødet simre i ca. 7 minutter. Tag kødet af og hold det lunt. Tilsæt kartoflerne og rist dem gyldne i andefedtet. Tilsæt honning, vend rundt og lad honningen koge lidt ind. Smag til med salt og sort peber.

Skær skal og hinder af appelsinerne. Skær langs appelsinbådenes hinder så fileterne løsnes og gem saften, der løber af appelsinerne, når fileterne skæres fra. Vend appelsinsaft, fintsnittet rødkål, tranebær samt grofthakket persille sammen og smag til. Skær kødet i skiver og anret det i gryden sammen med kartofler og den syrlige rødkål. Pynt med frisk timian.

 

Energi pr. person: 2455 kJ / 585 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,7 g.
Fedt: 0,87 g.
Kulhydrat: 11,5 g. 

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Andebryst

Skær fileterne af brystbenet og rids fedtet i tern med en skarp kniv. Gnid andebrysterne med salt og lad dem hvile på køl i 30 minutter. Kog kartoflerne møre med skindet på i letsaltet vand. Pil efterfølgende skindet af, og hold dem lune. Læg andebrysterne med fedtsiden nedad i en stor støbejernsgryde ved jævn varme. Lad fedtet smelte, og rist skindet sprødt ved jævn varme. Vend og brun kødsiden, og lad kødet simre i ca. 7 minutter. Tag kødet af og hold det lunt. Tilsæt kartoflerne og rist dem gyldne i andefedtet. Tilsæt honning, vend rundt og lad honningen koge lidt ind. Smag til med salt og sort peber.

Skær skal og hinder af appelsinerne. Skær langs appelsinbådenes hinder så fileterne løsnes og gem saften, der løber af appelsinerne, når fileterne skæres fra. Vend appelsinsaft, fintsnittet rødkål, tranebær samt grofthakket persille sammen og smag til. Skær kødet i skiver og anret det i gryden sammen med kartofler og den syrlige rødkål. Pynt med frisk timian.

 

Energi pr. person: 2455 kJ / 585 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,7 g.
Fedt: 0,87 g.
Kulhydrat: 11,5 g.