HjemOpskrifterAnd med pære, figen og salviefyld

And med pære, figen og salviefyld

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 and
  • 4 pærer
  • 200 g tørrede figner
  • 8 friske salvieblade
  • salt og sort peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Fjern indvoldsposen fra fuglen og skyl den ind- og udvendigt i koldt vand.

  • 2.
    Dup den tør og prik eller rids skindet, så fedtet nemmere kan løbe fra.

  • 3.
    Salt anden ud- og indvendigt med groft salt.

  • 4.
    Skræl pærerne og skær dem i fine tern.

  • 5.
    Del fignerne i mindre stykker og bland med pære og hakket salvie.

  • 6.
    Krydr med sort peber og ca. 1 tsk groft salt.

  • 7.
    Fyld pærefyldet i anden og luk fuglen med kødnåle.

  • 8.
    Læg anden på en rist med brystsiden opad.

  • 9.
    Husk, at komme ingre-dienser til en sovsebase i bradepanden.

  • 10.
    Steg anden ved 190°C i 40 min. pr. kg., dvs. ca. 2½ time for en and på 3,5 kg.

  • 11.
    Dryp fuglen med fedt fra bradepanden flere gange under stegning.

  • 12.
    Hold øje med bradepanden undervejs, så væden i bunden ikke fordamper.

  • 13.
    Hæld evt. mere ved undervejs (se sovse-tip).

  • 14.
    Hvis skindet ikke er helt sprødt mod slutningen af stegetiden, kan du øge temperaturen til 225°C de sidste 10-15 min. af stegetiden.

  • 15.
    Tag anden ud og sigt væden fra bradepanden over i en gryde til din sovs.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
21228 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
482 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 58 %16.5 g
Kulhydrat: 14.5 %4.1 g
Fedt: 27.5 %3.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;