And med pære, figen og salviefyld

120+ min

Ingredienser

Aktiv tid: 40 min.
Stegetid: 2½ time.

1 and på ca. 3,5 kg.
4 pærer.
200 g tørrede figner.
8 blade frisk salvie. 
Salt og peber. 

 

Fjern indvoldsposen fra fuglen og skyl den ind- og udvendigt i koldt vand. 
Dup den tør og prik eller rids skindet, så fedtet nemmere kan løbe fra. Salt anden ud- og indvendigt med groft salt.

Skræl pærerne og skær dem i fine tern. Del fignerne i mindre stykker og bland med pære og hakket salvie. Krydr med sort peber og ca. 1 tsk groft salt. Fyld pærefyldet i anden og luk fuglen med kødnåle. Læg anden på en rist med brystsiden opad. Husk, at komme ingre-dienser til en sovsebase i bradepanden.

Steg anden ved 190°C i 40 min. pr. kg., dvs. ca. 2½ time for en and på 3,5 kg. Dryp fuglen med fedt fra bradepanden flere gange under stegning.

Hold øje med bradepanden undervejs, 
så væden i bunden ikke fordamper. 
Hæld evt. mere ved undervejs (se sovse-tip). Hvis skindet ikke er helt sprødt mod slutningen af stegetiden, kan du øge temperaturen til 225°C de sidste 10-15 min. af stegetiden.

Tag anden ud og sigt væden fra bradepanden over i en gryde til din sovs.

Energi pr. person: 6960KJ/1663Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,6 g.
Kulhydrat: 8,8 g.
Fedt: 28,2 g.

And med pære, figen og salviefyld

Fjern indvoldsposen fra fuglen og skyl den ind- og udvendigt i koldt vand. 
Dup den tør og prik eller rids skindet, så fedtet nemmere kan løbe fra. Salt anden ud- og indvendigt med groft salt.

Skræl pærerne og skær dem i fine tern. Del fignerne i mindre stykker og bland med pære og hakket salvie. Krydr med sort peber og ca. 1 tsk groft salt. Fyld pærefyldet i anden og luk fuglen med kødnåle. Læg anden på en rist med brystsiden opad. Husk, at komme ingre-dienser til en sovsebase i bradepanden.

Steg anden ved 190°C i 40 min. pr. kg., dvs. ca. 2½ time for en and på 3,5 kg. Dryp fuglen med fedt fra bradepanden flere gange under stegning.

Hold øje med bradepanden undervejs, 
så væden i bunden ikke fordamper. 
Hæld evt. mere ved undervejs (se sovse-tip). Hvis skindet ikke er helt sprødt mod slutningen af stegetiden, kan du øge temperaturen til 225°C de sidste 10-15 min. af stegetiden.

Tag anden ud og sigt væden fra bradepanden over i en gryde til din sovs.

Energi pr. person: 6960KJ/1663Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,6 g.
Kulhydrat: 8,8 g.
Fedt: 28,2 g.

LÆS TILBUDSAVISEN