And orange med tranebærkompot, rødkål orange og vaniljesky

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Arbejdstid: ½ time
Stegetid: 5 timer
And:
Anton Fritgående and (ca. 3,2 kg)
2 økologiske appelsiner
3-4 timiankviste
Salt og peber
1/4 liter friskpresset appelsinsaft
½ stang vanilje
1/4 liter andebouillon
1 tsk. honning
Majsstivelse
Tranbærkompot:
1½ dl friskpresset appelsinsaft
1/4 dl vineddike
75 g soltørrede tranebær
Appelsin-julienne
Rødkål Orange:
½ kg groft snittet rødkål
Andefedt
Appelsin-julienne af 1 økologisk appelsin
3-4 timian kviste
Saft fra 1 appelsin
1 tsk. honning
Salt og peber
Hertil serveres: Kartofler

Sådan gør du

 

And:
Tag indmaden ud og gem til senere. Fjern det hvide flommefedt, der sidder indvendig ved gumpen og gem til saucen.
Rens og tør anden indvendig med køkkenrulle og gnid ind- og udvendig med salt og peber.
Fyld anden med appelsinbåde og timian, luk med en kødnål.
Læg anden i en bradepande med brystet nedad og sæt den i en kold ovn ved 125 °C.
Efter 2 timer hældes fedtet fra og appelsinsaften hældes over anden.
Læg indmaden og den flækkede vaniljestang i bunden af bradepanden og vend anden. Sæt den tilbage i ovnen og steg i ca. 3 timer. Dryp jævnligt anden med appelsinsaft og kom evt. lidt andebouillon i bradepanden.
Si skyen fra og parter anden. Læg stykkerne i en bradepande.
Skum skyen for fedt, kom resten af bouillonen ved, og kog ind, så der er ca. 5 dl sky.
Jævn sauce med majsstivelse rørt ud i koldt vand og smag til med honning, salt og peber.
Inden servering: Brun anden i ovnen ved 225 °C i 6-8 min. til skindet er sprødt.

Tranebærkompot:
Mens anden steges: Kog appelsinsaft, vineddike, tranebær og lidt appelsin-julienne 5 min. ved kraftig varme og sæt til afkøling.

Rødkål Orange:
Steg rødkålen i lidt andefedt sammen med appelsin-julienne og timian i 5-8 min..
Smag til med appelsinsaft, honning, salt og peber.

Server rødkålen til anden sammen med tranebærkompot, vaniljesky og kartofler.