Meny.dk
KØB VIN
search
UGENS AVIS
LOG IND
Find butik
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Baby
Vin til maden
Mejeri i MENY
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
And orange med tranebærkompot, rødkål orange og vaniljesky
And orange med tranebærkompot, rødkål orange og vaniljesky
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
And:
1 and
2 appelsiner
4 stilke timianblade
salt & sort peber
0.25 liter friskpresset appelsinsaft
0.5 vaniljestang
0.25 liter andebouillon
1 tsk honning
majsstivelse
Tranbærkompot
1.5 liter friskpresset appelsinsaft
4 spsk vineddike
75 g tørrede tranebær
1 appelsin julienne
Rødkål orange:
500 g groft snittet rødkål
2 spsk andefedt
1 appelsin julienne
4 stilke timianblade
1 saft fra en appelsin
1 tsk honning
salt & sort peber
Hertil serveres
små kartofler
Sådan gør du
1.
And: Tag indmaden ud og gem til senere.
2.
Fjern det hvide flommefedt, der sidder indvendig ved gumpen og gem til saucen.
3.
Rens og tør anden indvendig med køkkenrulle og gnid ind- og udvendig med salt og peber.
4.
Fyld anden med appelsinbåde og timian, luk med en kødnål.
5.
Læg anden i en bradepande med brystet nedad og sæt den i en kold ovn ved 125 °C.
6.
Efter 2 timer hældes fedtet fra og appelsinsaften hældes over anden.
7.
Læg indmaden og den flækkede vaniljestang i bunden af bradepanden og vend anden.
8.
Sæt den tilbage i ovnen og steg i ca. 3 timer.
9.
Dryp jævnligt anden med appelsinsaft og kom evt. lidt andebouillon i bradepanden.
10.
Si skyen fra og parter anden.
11.
Læg stykkerne i en bradepande.
12.
Skum skyen for fedt, kom resten af bouillonen ved, og kog ind, så der er ca. 5 dl sky.
13.
Jævn sauce med majsstivelse rørt ud i koldt vand og smag til med honning, salt og peber.
14.
Inden servering: Brun anden i ovnen ved 225 °C i 6-8 min. til skindet er sprødt.
15.
Tranebærkompot: Mens anden steges: Kog appelsinsaft, vineddike, tranebær og lidt appelsin-julienne 5 min. ved kraftig varme og sæt til afkøling.
16.
Rødkål Orange: Steg rødkålen i lidt andefedt sammen med appelsin-julienne og timian i 5-8 min.
17.
Smag til med appelsinsaft, honning, salt og peber.
18.
Server rødkålen til anden sammen med tranebærkompot, vaniljesky og kartofler.
Fjerkræ
Jul
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
23783 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
359 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.6 g
Protein:
52.7 %
11.1 g
Kulhydrat:
17.9 %
3.8 g
Fedt:
29.4 %
2.8 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;