HjemOpskrifterAnd orange med tranebærkompot, rødkål orange og vaniljesky

And orange med tranebærkompot, rødkål orange og vaniljesky

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
And:
  • 1 and
  • 2 appelsiner
  • 4 stilke timianblade
  • salt & sort peber
  • 0.25 liter friskpresset appelsinsaft
  • 0.5 vaniljestang
  • 0.25 liter andebouillon
  • 1 tsk honning
  • majsstivelse
Tranbærkompot
  • 1.5 liter friskpresset appelsinsaft
  • 4 spsk vineddike
  • 75 g tørrede tranebær
  • 1 appelsin julienne
Rødkål orange:
  • 500 g groft snittet rødkål
  • 2 spsk andefedt
  • 1 appelsin julienne
  • 4 stilke timianblade
  • 1 saft fra en appelsin
  • 1 tsk honning
  • salt & sort peber
Hertil serveres
  • små kartofler

Sådan gør du

  • 1.
    And: Tag indmaden ud og gem til senere.

  • 2.
    Fjern det hvide flommefedt, der sidder indvendig ved gumpen og gem til saucen.

  • 3.
    Rens og tør anden indvendig med køkkenrulle og gnid ind- og udvendig med salt og peber.

  • 4.
    Fyld anden med appelsinbåde og timian, luk med en kødnål.

  • 5.
    Læg anden i en bradepande med brystet nedad og sæt den i en kold ovn ved 125 °C.

  • 6.
    Efter 2 timer hældes fedtet fra og appelsinsaften hældes over anden.

  • 7.
    Læg indmaden og den flækkede vaniljestang i bunden af bradepanden og vend anden.

  • 8.
    Sæt den tilbage i ovnen og steg i ca. 3 timer.

  • 9.
    Dryp jævnligt anden med appelsinsaft og kom evt. lidt andebouillon i bradepanden.

  • 10.
    Si skyen fra og parter anden.

  • 11.
    Læg stykkerne i en bradepande.

  • 12.
    Skum skyen for fedt, kom resten af bouillonen ved, og kog ind, så der er ca. 5 dl sky.

  • 13.
    Jævn sauce med majsstivelse rørt ud i koldt vand og smag til med honning, salt og peber.

  • 14.
    Inden servering: Brun anden i ovnen ved 225 °C i 6-8 min. til skindet er sprødt.

  • 15.
    Tranebærkompot: Mens anden steges: Kog appelsinsaft, vineddike, tranebær og lidt appelsin-julienne 5 min. ved kraftig varme og sæt til afkøling.

  • 16.
    Rødkål Orange: Steg rødkålen i lidt andefedt sammen med appelsin-julienne og timian i 5-8 min.

  • 17.
    Smag til med appelsinsaft, honning, salt og peber.

  • 18.
    Server rødkålen til anden sammen med tranebærkompot, vaniljesky og kartofler.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
23783 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
359 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.6 g
Protein: 52.7 %11.1 g
Kulhydrat: 17.9 %3.8 g
Fedt: 29.4 %2.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;