Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
And med honning og appelsin og knuste kartofler
And med honning og appelsin og knuste kartofler
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
6 personer
saft og revet skal fra 1 øko appelsin
50 g akaciehonning
2 spsk frisk timian
1 and
salt og sort peber
1 kg kartoffel
Sådan gør du
1.
Kom honning i en gryde med appelsinsaft og -skal og 1 spsk. timian.
2.
Kog det sammen i et par minutter, til det er tyktflydende.
3.
Smag til med salt og peber og sluk for varmen.
4.
Fjern posen med hals og indvolde fra anden og trim den for overskydende fedt på indersiden.
5.
Krydr med salt både ind- og udvendigt, og kom appelsinskallerne ind i den.
6.
Snør benene sammen med køkkensnor og prik skindet overalt med en kødnål, så fedtet kan dryppe ud.
7.
Sæt anden på en rist over en bradepande med lidt vand i.
8.
Steg i 2 timer ved 175°C.
9.
Skrub imens kartoflerne, og kog dem møre i saltet vand, ca. 20 min.
10.
Sigt vandet fra og lad kartoflerne dampe af.
11.
Læg dem i en bradepande og brug bagsiden af en ske til at knuse dem let.
12.
Tag anden ud af ovnen og hæv temperaturen til 200°C.
13.
Skim noget af fedtet fra bradepanden og brug lidt af det til at dryppe over kartoflerne.
14.
Pensl anden med appelsinmarinaden og kom den og kartoflerne tilbage i ovnen.
15.
Steg videre i 15 min. og tag så anden ud af ovnen og lad den hvile i 10 min., mens kartoflerne steger færdig.
SPISETID opskrift
Fjerkræ
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
22066 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
457 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.5 g
Protein:
56.6 %
15.2 g
Kulhydrat:
17.2 %
4.6 g
Fedt:
26.2 %
3.2 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;