HjemOpskrifterAnd med honning og appelsin og knuste kartofler

And med honning og appelsin og knuste kartofler

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • saft og revet skal fra 1 øko appelsin
  • 50 g akaciehonning
  • 2 spsk frisk timian
  • 1 and
  • salt og sort peber
  • 1 kg kartoffel

Sådan gør du

  • 1.
    Kom honning i en gryde med appelsinsaft og -skal og 1 spsk. timian.

  • 2.
    Kog det sammen i et par minutter, til det er tyktflydende.

  • 3.
    Smag til med salt og peber og sluk for varmen.

  • 4.
    Fjern posen med hals og indvolde fra anden og trim den for overskydende fedt på indersiden.

  • 5.
    Krydr med salt både ind- og udvendigt, og kom appelsinskallerne ind i den.

  • 6.
    Snør benene sammen med køkkensnor og prik skindet overalt med en kødnål, så fedtet kan dryppe ud.

  • 7.
    Sæt anden på en rist over en bradepande med lidt vand i.

  • 8.
    Steg i 2 timer ved 175°C.

  • 9.
    Skrub imens kartoflerne, og kog dem møre i saltet vand, ca. 20 min.

  • 10.
    Sigt vandet fra og lad kartoflerne dampe af.

  • 11.
    Læg dem i en bradepande og brug bagsiden af en ske til at knuse dem let.

  • 12.
    Tag anden ud af ovnen og hæv temperaturen til 200°C.

  • 13.
    Skim noget af fedtet fra bradepanden og brug lidt af det til at dryppe over kartoflerne.

  • 14.
    Pensl anden med appelsinmarinaden og kom den og kartoflerne tilbage i ovnen.

  • 15.
    Steg videre i 15 min. og tag så anden ud af ovnen og lad den hvile i 10 min., mens kartoflerne steger færdig.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
22066 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
457 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.5 g
Protein: 56.6 %15.2 g
Kulhydrat: 17.2 %4.6 g
Fedt: 26.2 %3.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;