And med honning og appelsin og knuste kartofler

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
And med honning og appelsin og knuste kartofler
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

50 g akaciehonning

Saft og revet skal af 1 økologisk appelsin

2 spsk. frisk timian

1 and på ca. 2600 g
Salt og sort peber

1 kg kartofler

Sådan gør du

Kom honning i en gryde med appelsinsaft og -skal og 1 spsk. timian. Kog det sammen i et par minutter, til det er tyktflydende. Smag til med salt og peber og sluk for varmen. Fjern posen med hals og indvolde fra anden og trim den for overskydende fedt på indersiden. Krydr med salt både ind- og udvendigt, og kom appelsinskallerne ind i den. Snør benene sammen med køkkensnor og prik skindet overalt med en kødnål, så fedtet kan dryppe ud. Sæt anden på en rist over en bradepande med lidt vand i. Steg i 2 timer ved 175°C.

Skrub imens kartoflerne, og kog dem møre i saltet vand, ca. 20 min. Sigt vandet fra og lad kartoflerne dampe af. Læg dem i en bradepande og brug bagsiden af en ske til at knuse dem let.

Tag anden ud af ovnen og hæv temperaturen til 200°C. Skim noget af fedtet fra bradepanden og brug lidt af det til at dryppe over kartoflerne. Pensl anden med appelsinmarinaden og kom den og kartoflerne tilbage i ovnen. Steg videre i 15 min. og tag så anden ud af ovnen og lad den hvile i 10 min., mens kartoflerne steger færdig.

 

Energi pr. person: 6021KJ /1439Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,7 g.
Kulhydrat: 10 g.
Fedt: 25,4 g.