HjemOpskrifterAnd bourguignon

And bourguignon

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • salt & sort peber
  • 4 andelår
  • 2 porrer
  • 2 gulerødder
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk hakket frisk timian
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 5 dl tør rødvin

Sådan gør du

  • 1.
    Krydr andelårene med salt og peber og brun dem med skindsiden nedad i en stor gryde.

  • 2.
    Skær imens porrerne i skiver og skær gulerødder i tern.

  • 3.
    Hak hvidløg fint.

  • 4.
    Tag lårene op og læg til side.

  • 5.
    Kom den grønne del af porrerne og gulerødderne i gryden og steg et par minutter.

  • 6.
    Tilsæt hvidløg og timian og vend det rundt.

  • 7.
    Tilsæt så tomatpuré og steg et par minutter.

  • 8.
    Hæld vin ved, sænk temperaturen og lad lårene simre med i 1½-2 timer, til de er møre.

  • 9.
    Vend dem et par gange undervejs.

  • 10.
    Tilsæt den hvide del af porrerne de sidste 10 min.

  • 11.
    Server f.eks. med kogte kartofler.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
22274 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
979 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.7 g
Protein: 11.4 %6.5 g
Kulhydrat: 3.3 %1.9 g
Fedt: 78.9 %20.9 g
Alkohol: 6.4 %2.1 g
;