HjemOpskrifterÆggekage med hytteost og purløg

Æggekage med hytteost og purløg

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 8 Gestus brunch æg
  • 2 dl mælk
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 dl hytteost 4%
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet sort peber
  • 20 g smør
  • 1 spsk hakket purløg
  • ekstra hytteost 4% til servering

Sådan gør du

Tilberedning
  • 1.
    Pisk æg op sammen med mælk og bagepulver.

  • 2.
    Rør hytteosten i og krydr med salt og friskkværnet sort peber.

  • 3.
    Hæld blandingen i en middelvarm støbejernspande med smeltet smør.

  • 4.
    Lad blandingen stege cirka 5 minutter på svag varme.

  • 5.
    Bag æggekagen færdigt i ovnen, cirka 20-25 minutter eller indtil æggekagen er færdig.

  • 6.
    Drys æggekagen med friskhakket purløg.

Servering
  • 1.
    Servér sammen med dit yndlingstilbehør– fx ekstra hytteost og bresaola.

  • 2.
    Det smager også supergodt sammen med friske tomater, ramsløg, bacon eller tyndskåren kylling.

TIP
  • 1.
    Æggekagen kan også serveres som en ”sød” ret, hvor den drysses med kanelsukker og med tyttebærsyltetøj.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4174 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
493 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.0 g
Protein: 35 %10.2 g
Kulhydrat: 6.9 %2.0 g
Fedt: 58.1 %7.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;